Culture

21 saker som fångade ögonen på mig idag: seminarier attackerade i Nigeria; Planerat föräldraskapsbedrägeri; Mer

1. Vatikanens nyheter: Banditer attackerar Seminarium i Kaduna, bortför 3 seminarier

Sex seminarier fick olika grader av skador under attacken och de följdes av en försändelse av soldater till ett sjukhus i Kafanchan där de behandlades och släpptes ut efter att ha bekräftats vara stabila.

2. Leigh Fitzpatrick Snead: Planned Parenthoods mycket vilseledande Högsta domstolsbesked

I den ena orwellianska passagen efter den andra talar den korta om hur abort ”räddar liv”. Den innehåller anekdoter om kvinnor vars graviditeter var livshotande även om Mississippi-lagen i Dobbs innehåller ett “undantag för medicinsk nödsituation”.

Så skräckinjagande som kortfattade berättelser kan vara, de är manipulerande felaktig riktning. De ignorerar helt det faktum att en allt mindre andel aborter söks för att bevara en mors liv eller fysiska hälsa. Enligt Guttmacher Institute, en pro-abortforskningsorganisation som växte ut Planerat föräldraskap, bara 3 procent av alla aborter hänför sig till fysiska problem som påverkar en kvinnas hälsa.

3. Naomi Schaefer Riley: Korsfarare för social rättvisa sätter barn i fosterhem i fara

I hela landet förespråkar förespråkare och ibland även utbildade av Casey Family Programs uppfattningen att barnskyddssystemet är rasiskt partiskt och strukturerat för att bryta upp minoritetsfamiljer snarare än att skydda barn. Som svar säger de att systemet borde försöka hålla barn i sina hem, återförena dem snabbare om de har tagits bort eller behålla dem med en stor familj eftersom de har samma rasbakgrund.

Nästan vad som helst, menar de, skulle vara bättre än att placera dem i en familj av en annan ras.

Trots alla bevis för det motsatta har tanken på att barnavårdssystemet är rasistiskt tagit fäste, och lagstiftare försöker nu agera utifrån det.

4. Ett barns död i Schenectady väcker granskning i familjerätten

Sedan Charlies död fem dagar före jul har Times Union följt nedfallet eftersom separata rättsliga åtgärder har skett genom familje- och brottmålsdomstolar, och senast statens högsta domstol. Som ett villkor för att täcka det mycket känsliga familjerättsförfarandet gick Times Union med på att inte använda Charlies efternamn i denna artikel eller namn på andra barn.

5. Maureen Ferguson: ‘Relik från det förflutna’: Varför kvinnor inte behöver Roe V Wade

6. Asra Q. Nomani: ‘FBI kontra mammor ??’ Mammor vinner.

Nästa dag, 5 oktober, på Föräldrar som försvarar utbildning, vi avslöjade Garlands intressekonflikt med sin svärgons företag, Panorama Education, som gynnar amerikanska barns ryggar, dejtar sina oskyldiga sinnen om sexualitet, hjärnhälsa och andra invasiva områden som invaderar barns integritet. En lokal mamma hade skickat tipset till oss. Månaden innan hade vi avslöjat att Fairfax County Public Schools hade tecknade ett avtal på 1,8 miljoner dollar med Panorama Education. Mamman upptäckte också att kontraktet ökade tyst till 2,4 miljoner dollar. En mamma.

7. Ben Domenech: Varför fortsätter USA som en extrem abortregim när resten av världen vaknar till moralisk verklighet?

Förstå, det finns ingen viktigare enskild fråga i dag till vänster än frågan om abort. Det är ett trosobjekt som de är gifta med starkare än någon religiös övertygelse. Om du någonsin blivit förvånad över vitriol, våld och falska anklagelser riktade mot alla som utmanar abort, vet du vad jag pratar om – den typen som får en ung kvinna att spotta på en äldre präst. Det är säkrare att försöka göra helgedom i en katedral än ett abortrally.

Att kritisera abortregimen är att ställa dig själv i strid inte bara med de mäktigaste aktivistgrupperna och givarna, det är att ta sig an de vakna korporatisterna och Hollywood och våra korrupta medier och stor teknik och … ja, nästan alla med makt i Amerika i dag.

8. Katolska nyhetsbyrån: Profiler av pro-life kvinnor: En fråga och svar med Elizabeth Kirk

Vad som följer är en fråga med Elizabeth Kirk, forskningsassistent och föreläsare vid Katolska universitetet i Amerika och en av undertecknarna av en amicus -kort som stöder Mississippis abortlag.

EK: Många säger att fallet Dobbs har en chans att välta Roe v. Wade. Håller du med?

Säkert. Det här fallet presenterar denna fråga för domstolen: “Om alla förbud mot pre-viabilitet mot valbara aborter är konstitutionella.” Under de styrande prejudikaten för Rom och Casey, det finns en konstitutionellt skyddad rätt till abort och stater får inte lägga en ”onödig börda” på den före lönsamheten. Så den fråga som läggs går till kärnan i frågan.

Naturligtvis finns det ett antal sätt som domstolen kan hantera detta ärende utan att välta Rom och Casey. Det kan till exempel bekräfta själva den konstitutionella rättigheten, men formulera ett annat test än det nuvarande testet med “otillbörlig börda”, eller det kan ompröva livskraftens roll vid utvärdering av lagar som begränsar abort.

9. Katie Yoder: Rep. Bush och Rep. Cammack delar två väldigt olika abortberättelser

Ingen ska stå för hur rep. Bush behandlades. Hon har rätt i att hon och andra kvinnor förtjänar bättre. Ingen kvinna förtjänar våldtäkt. Ingen kvinna förtjänar att få råd annorlunda – uppmuntras att överväga abort istället för adoption – på grund av hur hon ser ut. Varje kvinna bör känna sig tillräckligt stödd av sin familj, hennes samhälle, hennes samhälle, för att behålla sin bebis. Varje kvinna borde veta att hon inte är ensam, borde veta om de resurser hon har tillgång till, borde veta att hon är älskad som en människa med inneboende värdighet och värde.

10. National Journal: Kan den sista anti -abort -husdemokraten stå emot Texas nya abortlag?

Ändå kan en av de mest talande konsekvenserna av lagförslaget hända på distriktsnivå. Det beror på att repr. Henry Cuellar, den ensamma kvarvarande anti -abortdemokraten i kammaren och den enda demokraten som röstade mot den federala abortförslaget, råkar representera en plats i södra Texas. Och med abort som bakgrund står han inför vad som kan vara hans tuffaste utmaning än-en primär omkamp mot Jessica Cisneros, som stöds av både aborträttsorganisationer och progressiva grupper.

“Vi har sett många politiker som inte har något val att verkligen undvika att väga in på SB 8 eftersom de vet att det verkligen är politiskt impopulärt”, säger Kristin Ford, tillförordnad vice president för kommunikation och forskning på NARAL Pro-Choice America, som godkände Cisneros i hennes 2020 -kampanj, och gör det igen. “Jag tycker att tystnaden är så talande.”

11. Pelaren: Truppvaccinmandat är samvetsfråga

12. F. James Sensenbrenner: Patriot Act var inte avsedd att rikta föräldrar

Under de senaste månaderna har föräldrar över hela landet uttryckt sina åsikter i frågor som sträcker sig från val av pronomen och Critical Race Theory till den medicinska grunden för vissa Covid-restriktioner och olämpliga, sexuellt explicita läroämnen. Föräldrar har rätt-faktiskt en skyldighet-att aktivt delta i skolstyrelsemöten för att säkerställa sina barns säkerhet och välbefinnande. I Virginia: s Loudoun- och Fairfax-län har mammor, pappor och lärare chockade över X-rankade läslistor, rasbaserad indoktrination och antikristlig undervisning gjort sina röster hörda.

Istället för att omfamna en renässans av livligt och icke -våldsamt samhällsengagemang sa Virginia guvernörskandidat Terry McAuliffe nyligen: ”Jag tycker inte att föräldrar borde berätta för skolorna vad de ska lära.” Demokraternas fientlighet mot föräldrar som söker röst i sina barns utbildning är inte ny. Av större oro är det senaste försöket att använda våra strafflagar för att eliminera dessa röster.

13. Lee Habeeb: Kan vår nations kyrkor rädda äktenskap – och familjen?

14. The Free Beacon: Lyssna på Yale Law School -administratörer Berätta för en student att hans anslutning till Federalist Society är “ utlöser ” för klasskamrater

-18: 10: Cosgrove varnar för att eskalering är en möjlighet om eleven inte ber om ursäkt.

15. Robert Pondiscio: Den obegränsade uppkomsten av terapeutisk utbildning: Hur social-emotionellt lärande utökar K-12-utbildningens räckvidd till elevernas liv och utökar lärarnas roller

16. Timothy P. Carney: Människor är faktiskt bra

Kvaliteten på människoliv går upp och ner med tiden. Men titta på människans historia i stora segment – kanske 100 år, kanske 500. Livet i dag är bättre än för 500 år sedan, vilket var bättre än det var 500 år innan det. Vi är i allmänhet på en uppåtgående sluttning. Vad är det som gör människors liv bättre? Är det reptiler? Är det utomjordingar? Är det solfläckar?

Nej, det är människor. Människor, genom vetenskap och konst, förnya för att göra livet bättre. Helt enkelt med fler människor gör vi möjliga vinster genom handel.

17.

18.

19.

20.

21.


Posted By : togel hkg