US

Andrew Cuomo: Varför är han fortfarande guvernör i New York?

New Yorks guvernör Andrew Cuomo talar under en presskonferens i New York City, NY, den 6 juli 2021.
(Jeenah Moon/Reuters)

Cuomo är en elakartad mobbare med en flagrant ignorering av rättsstaten, hänsynslös för att försvara sina egna intressen. New Yorkbor förtjänar bättre.

Whatt det ordspråket om en leopard och dess fläckar?

Förra våren blev guvernör Andrew Cuomo en nationell medie älskling genom sina dagliga COVID-19 briefings och primetime “intervjuer” med sin CNN-ankare bror. Det kan vara svårt att tro nu, men ungefär vid den här tiden förra året fanns det till och med spekulationer om att Cuomo skulle kunna ersätta dåvarande kandidaten Biden vid omröstningen 2020.

Sedan föll botten ut och Cuomo gick från en hjälte i pandemin till målet för flera federala och statliga utredningar. För oss som känner honom var hans fall från nåd ingen överraskning.

Först var det vårdhemskandalen, där guvernör Cuomo medvetet underräknat antalet äldre som dog på grund av hans direktiv som placerade tillbaka COVID-positiva invånare till underbemannade, obeklärade äldreboenden-och sedan vilseledade New Yorkers och federala tjänstemän om det. Uppskattningar tyder på att så många som 15 000 seniorer i New York på grund av hans handlingar. Ännu värre, medan han täckte över dessa dödsfall, tog han häftiga 5,1 miljoner dollar för att skriva en bok om sitt COVID -ledarskap och använde sedan påstås statspersonal och resurser för att producera denna propagandabit. Man behöver inte vara en skeptiker för att koppla tidpunkten för affären till att dölja skandalen.

Och det är bara en av de många bränder som överger Cuomo -administrationen. Vid denna tidpunkt är det svårt att hänga med i den mängd övergrepp som utövas av guvernör Cuomo och hans personal. Trots att han smorde sig som en mästare för kvinnor har Cuomo drabbats av mer än tio anklagelser om sexuella trakasserier sedan december. Först sa han att han själv skulle undersöka dessa anklagelser. När det offentliga trycket tvingade honom att inrätta oberoende utredningar av anklagelserna, stannade han för tid och vägrade att kommentera medan undersökningarna spelade ut. Nu, med en demokratisk statsåklagare som utreder påståendena, har guvernören och hans främsta medhjälpare stenmurat, hotat och upplyst vittnen och statstjänstemän och anklagat dem för att ha spelat politiska spel.

Det har också rapporterats att Cuomos vänner, familj och givare fick förmånlig tillgång till COVID-19-tester och hälsoinformation. Det handlar om ett COVID-relaterat statligt kontrakt på 62 miljoner dollar som ges till ett medicinskt nätverk som donerade 230 000 dollar till Cuomo-kampanjen. Det finns påståendet från spelintressen att guvernörsteamet hotade dem tills de hostade upp kampanjpengar. Och en annan utredning är centrerad kring påståenden om att en högsta Cuomo -assistent kopplade vaccinet till politiskt stöd från guvernören.

I ett försök att tysta dessa berättelser har guvernören svarat med brutal kraft. New York Citys borgmästare Bill de Blasio skriver att guvernör Cuomo kastar inbjudande mot tjänstemän och media för att få dem att känna sig “förringade”. Den demokratiske församlingsledamoten Ron Kim-som förlorade en nära familjemedlem till covid på ett äldreboende i New York-uppmanade Cuomo att ge svar om vårdhemstragedin. Cuomo ringde personligen till Kim och hotade med att ”förstöra” honom innan han höll en presskonferens där Kim kallades för en ”vanlig lögnare”. Demokratiska statens senator Alessandra Biaggi har släppt textmeddelanden som visar hot hon fått från Cuomo -administrationen.

Beteendet som visas av guvernör Cuomo är skrämmande, men det är inget nytt. Det här är vem han är och som han alltid har varit.

Cuomo kallade en gång dåvarande högra mannen Joe Percoco “nästan en tredje son” till sin far Mario. Efter att Percoco dömdes för att ha bett 300 000 dollar i mutor relaterade till statliga kontrakt, förnekade Cuomo honom offentligt. Men i juni, New York Times rapporterade att i flera år har Cuomo -familjen och några av de främsta Cuomo -givarna i hemlighet och aktivt samlat in pengar till Percocos juridiska fond.

Cuomo reagerade på dessa avslöjanden genom att vädja om okunskap och hävdade att han inte håller sig informerad om de vardagliga händelserna i hans inre krets och toppanställda. Det här kan vara den största jävla han någonsin berättat. Om guvernören är känd för någonting, är det hans hyperblandande och påträngande sätt att styra. En Google -sökning efter “Andrew Cuomo micromanager” visar 42 200 resultat. A 16 mars 2020, Tider rubriken hänvisade till honom som en “kontrollfreak” och en anonym personal under den 4 mars 2021, Business Insider rapporten citeras som att han är “en mikromanager till 100: e graden”, till den grad att han till och med styr termostaten vid sina evenemang. Det är helt enkelt omöjligt att tro att han inte skulle veta vad folk gjorde för hans räkning.

Cuomos försök att undvika ansvar är ännu mer uppenbara när han faktiskt låtsas hålla andra ansvariga. Tidigt i sin tid tillsatte Cuomo Morelandkommissionen för offentlig korruption för att undersöka utomstående inkomster och politisk insamling av lagstiftande ledare och avgöra om det fanns konflikter med statliga affärer. Han stängde plötsligt av kommissionen när den började undersöka hans egna angelägenheter och hävdade hycklande att den inte hade någon rätt att göra det.

Tyvärr var detta inte en isolerad händelse och fungerade istället som en förebud om vad som komma skulle. År 2019 fick guvernör Cuomo olagligt konfidentiell information från ett möte i statens gemensamma kommission för offentlig etik. Guvernören nådde sedan olagligt ut till talaren för statsförsamlingen för att förmedla sitt missnöje med hur talarens nominerade till kommissionen röstade i en konfidentiell verkställande session där de diskuterade undersökningen av honom. När denna olaglighet kom fram utsåg Cuomo sin handplockade generalinspektör att undersöka det. Att kalla resultatet en ”utredning” skulle vara en sträcka, med tanke på att IG: s kontor aldrig intervjuat deltagarna i den konfidentiella sessionen. Föga förvånande hittade sonden inga tecken på någon tjänstefel från guvernörens sida.

De uppenbara lögnerna, skinknäcket, korruptionen-vi har sett det hela tiden från den här guvernören. När det ens finns en antydan om en utredning om felaktigheter som implicerar honom eller hans kabal, skär Cuomo hans förluster och bränner jorden. Det här är vem han är: en elakartad mobbare med en flagrant ignorering av rättsstatsprincipen, hänsynslös för att försvara sina egna venala intressen och allmänbild.

Cuomo -administrationen har kört spektrum av travestier och tragedier. Personlig ondska är guvernörens telefonkort och kriminellt beteende hans MO Även om de är upprörda med den ena skandalen och upprörande uppenbarelsen efter den andra fortsätter han och hans inre krets att fungera som om allt är som vanligt. Så varför är Cuomo fortfarande guvernör i New York? Demokratiska lagstiftare-de samma som uppmanade honom att avgå när de sexuella trakasserierna först uppstod-fortsätter att stå med honom och normalisera hans beteende mer än sju månader senare, delvis av rädsla och delvis av en fullständig brist på intresse i styrning.

New Yorkbor förtjänar bättre.


Posted By : keluaran hk hari ini