PC Culture

Babylon Bee kämpar mot censur

Babylon Bee VD Seth Dillon på ett nytt avsnitt av företagets YouTube-kanal. (Babylon Bee / via YouTube)

Babylonbiet står inför censur på flera fronter, men de tar det inte liggande.

Amest dagligen får vi ett e-postmeddelande från en av våra läsare som informerar oss om att de vanligtvis gillar satir men detta tid, vi har gått för långt. De fortsätter med att förklara att vad vi bara har spettat är utanför gränserna och bör lämnas ensamma. De kräver ursäkter och i vissa fall återkallanden. De vill att vi ska ta tillbaka det.

Sådan är människans natur. Hån är roligt (och roligt) ända tills det inte är det. När ett skämt slår för nära hemmet blir vi plötsligt obekväma.

Men till skillnad från den enstaka missnöjda läsaren, inväntar vänstern inte vårt engångsskämt. De motsätter sig själva vår existens som en konservativ satiresida. De vill att vi inte ska ta ner en offensiv bit av satir utan att sluta skriva satir helt och hållet.

Tillbaka i mars New York Times sprang en bit om Facebooks svårighet när det gäller att hantera satir och ironi på deras plattform. Författaren till det stycket, Mike Isaac, pekade på Babylonbiet som ett exempel på en “höger-höger felinformation” som “ibland handlas med felinformation under sken av satir.” Han sa att vi oärligt påstår oss vara satir för att skydda vår närvaro på sociala medier.

Detta var falskt. Det var förtal.

För att göra saken värre länkades orden ”trafficked in desinformation”, antagligen till en stödjande källa. Men länken de pekade på var en annan Tider bit som beskrev oss som legitim satir. Med andra ord avvisade den – snarare än stöd – påståendet de försökte göra.

Otroligt, den New York Times använde felinformation för att smeta ut oss som en källa till det.

Dessa skadliga felaktiga egenskaper är inget nytt. Tidigare, Tider reporter Kevin Roose skrev en ärekränkande artikel där han hävdade att vi “utnyttjar förvirring” och har en “vana att lägga gränsen mellan felinformation och satir”, vad det än betyder. CNN-reportrar gjorde liknande anklagelser. Snopes var tvungna att revidera en faktakontroll som föreslog att vi bedräger människor med avsikt.

Men den här gången vidtog vi åtgärder. Vår rådgivare avfyrade ett brev till Tider, kräver en korrigering. Till vår förvåning svarade de en vecka senare för att meddela oss att de hade tagit bort de förtalande uttalandena från sin artikel. Tydligen ville de undvika att bli stämda ännu mer än de ville undvika att säga sanningen.

Betydelsen av denna seger mot Tider kan inte överdrivas. Om deras ärekränkande uttalanden hade förblivit i tryck, kunde de sociala nätverken och andra tjänsteleverantörer ha använt dem mot oss och angett dem som anledning till att avsluta våra konton. Istället finns det nu ett berg av medietäckning som lyfter fram det faktum att det var det New York Times – inte vi – som hade handlat med felaktig information.

Men kampen är inte över.

Facebook meddelade just att de kommer att moderera satir för att se till att den inte “slår ner”. Allt som slår ner – det vill säga allt som syftar till skyddade mål som Facebook inte vill att du skojar om – kvalificerar sig inte som “sann satir.” Faktum är att de har gjort det klart att de kommer att betrakta skämt som slår ner som hat förklädd till satir. De skriver: ”Faktum är att humor kan vara ett effektivt sätt att kommunicera hatfulla idéer.”

Några dagar efter detta tillkännagivande, Skiffer publicerade en artikel som anklagade oss för att ha en “otäck tendens att slå ner”. Strax efter att den sprang, hittade citatet sig på vår Wikipedia-sida och förstärkte berättelsen ytterligare.

Detta är inte en tillfällighet. Efter att ha misslyckats i deras försök att klumpa ihop oss med falska nyheter letar media och Big Tech efter nya sätt att samarbeta för att försämra oss. De hoppas nu att diskreditera oss genom att säga att vi sprider hat – snarare än felinformation – under sken av satir.

Men vi slår inte ner. Vi slår tillbaka.

Konservativa har varit på repen i kulturkriget under lång tid. Vi är i en defensiv hållning och kämpar tillbaka mot den nedifrån och ner tyranni på vänsterns progressiva agenda. De skämt vi gör som de tycker är så anstötliga riktar sig till populära progressiva positioner (t.ex. uppfattningen att biologiska män som identifierar sig som kvinnor bör tillåtas att tävla i kvinnors sport) främjas av politiker, kändisar, Big Tech och alla de största företagen . Om att attackera dessa idéer inte slår till – med tanke på var de kommer ifrån och hur de avanceras – vet jag inte vad som är.

Ännu viktigare, vänsterns förbud mot att “slå ner” är inget annat än undertryckande av tal. Det är människor i maktpositioner som skyddar sina intressen genom att berätta vad du kan och inte kan skämta om. Komiker som självcensurerar med respekt för den makten är själva ett skämt. Du kommer verkligen inte hitta oss göra det.

Seth Dillon är VD för The Babylon Bee och medgrundare av Not the Bee.


Posted By : angka keluar hk