Businessz

Boohoo -chefen står inför grillning i LA -domstolen för påståenden om falska rabatter

T

en av grundarna av klädhandlaren Boohoo.com måste ge bevis i en amerikansk stämning som påstår att kunderna lurades med bedrägliga priser, har en domare beslutat.

Mahmud Kamani står inför en fyra timmars grillning nästa månad över påståenden att återförsäljaren “annonserade falska och uppblåsta” priser för att lura köpare att tro att de gjorde ett fynd.

Domaren John E. McDermott sa att ett påstått offer, Farid Khan, hade lagt fram bevis för att Kamani, verkställande ordföranden för Boohoo Group plc, har “unik personlig” kunskap som är relevant för stämningen.

Snabbmodemärket online, med huvudkontor i Manchester, förnekar “häftigt” anklagelser om bedrägeri.

Dokument i fallet visar att Kamani skickade e -postmeddelanden till ledande befattningshavare, inklusive verkställande direktör John Lyttle, som berättade för dem hur man driver en marknadsföringskampanj i Australien.

Boohoos anklagare säger att mejlen avslöjar “samma falska” prisstruktur som Boohoo använde i USA och hävdade att Kamani var “arkitekten och den viktigaste drivkraften” för prissättningssystem.

Återförsäljarens advokater insisterade dock på att meddelandena är irrelevanta och argumenterar för att juniorpersonal som hanterat reklamkampanjer borde vittna istället.

Kamani kommer att ge sin avsättning via videokonferens till en domstol i Los Angeles den 15 augusti.

“Vi förnekar häftigt alla anklagelser om bedrägligt beteende”, säger en talesman för Boohoo.

“De låga annonserade priserna som våra kunder betalar är tydligt avslöjade och mycket konkurrenskraftiga mot de priser som våra konkurrenter erbjuder för liknande stilar.”

Posted By : data pengeluaran hk