Poitik

CDC -chef: Federal Vaccination Mandate under övervägande

CDC -chefen Dr Rochelle Walensky talar inför House Select Subcommissie on the Corona Crisis on Capitol Hill, 15 april 2021. (Amr Alfiky/Pool via Reuters)

Under ett framträdande på Fox News Friday indikerade CDC -chefen Rochelle Walensky att Biden -administrationen överväger ett federalt vaccinmandat, eftersom vaccinationsnivåer och skepsis kvarstår i vissa regioner i landet.

När programledaren Bret Baier frågade om Walensky stöder att kräva vaccination på federal nivå svarade hon: ”Det är något som jag tror att administrationen undersöker. Det är något som jag tror att vi vill se godkännande av vaccinet. ”

”Sammantaget tror jag generellt att jag är mer för mer vaccination. Men jag har inget mer att säga om det förutom att vi undersöker politiken, säger hon.

Hittills har endast privata företag, mestadels nyligen Walmart och Disney, liksom lokala och statliga kommuner, ställt vaccinkrav på sina anställda och några beskyddare, noterade Walensky.

När Baier väckte invändningar mot vaccinet tveksamma och deras påståenden om kroppslig autonomi och personligt val i ett privat medicinskt beslut verkade Walenskij sympatisera med deras oro. “Jag förstår helt bakslag,” sa hon. Men hon sa att COVID -skottet inte är det första vaccinet som behandlas som ett villkor för resor, anställning, offentlig skolgång eller inträde till andra miljöer.

Medan hon betonade att det är CDC: s ansvar att övertyga de som inte är övertygade, antydde Walensky i sitt uttalande att statstvång inte är utanför bordet.

”Vissa människor har inte haft tillgång. Vissa människor har inte haft ledigt. Vissa människor förstår inte dess fördelar. Vissa människor är oroliga för biverkningarna, säger hon och tillägger att CDC arbetar för att ge mer information till dem som har avstått från vaccinet.

CDC -direktören sa att byrån har undersökt rapporter om komplikationer till följd av COVID -vaccinet som lämnats in i VAERS -databasen och specificerade att uppgifterna har visat “mycket sällsynta signaler” som pekar på dessa biverkningar.

”Vad jag skulle säga är att vi har vaccinerat 164 miljoner amerikaner. Så vi har extra mycket data sedan december när vi började vaccinera människor, säger hon. “Så jag har extraordinärt förtroende för säkerheten för dessa vacciner.”

Walenskys kommentarer kommer efter att hon nyligen föreslog på CNN att den federala regeringen inte direkt är emot att implementera ett europeiskt hälsopasssystem som ger särskild tillgång till vissa aktiviteter och arenor för verifierade vaccinerade individer.

“Jag tror att vissa samhällen gör det, och det kan mycket väl vara en väg framåt,” erbjöd hon.

Skicka ett tips till nyhetsteamet på NEJ.


Posted By : pengeluaran hk hari ini