Politicz

Drottningen möter Angela Merkel bara några dagar efter att England besegrade Tyskland i Euro 2020

A

ngela Merkel är på väg till Storbritannien för att möta drottningen bara några dagar efter att England besegrade Tyskland vid Euro 2020, har det avslöjats.

Monarken möter den tyska förbundskanslern vid en publik på Windsor Castle i Berkshire på fredag.

Tid har också planerats med premiärminister Boris Johnson.

Hon gör en serie avskedsresor när hon förbereder sig för att gå ner som kansler på hösten.

Men hennes besök i Storbritannien sägs vara i tvivel på grund av den indiska “Delta” -varianten av Covid som har drivit fram en ökning av fallen.

Den tyska ledaren förväntas diskutera Brexit och den globala pandemin med premiärministern.

Det verkar som om fotboll inte är på den officiella agendan efter Englands turneringsvinst mot landet för första gången sedan 1966.

Hon träffade drottningen vid G7-toppmötet i Cornwall tidigare denna månad som också deltog av hertigen och hertiginnan av Cambridge.

De var vid tisdagens sammandrabbning mot Tyskland på Wembley med sonen Prince George, sju, och såg Three Lions hacka en 2-0-seger.

Under tiden sätter Tyskland press på länder som Spanien och Portugal – som förlitar sig på brittiska turistinkomster – att acceptera ett EU-omfattande förbud mot semesterfirare i Storbritannien för att stoppa spridningen av den så kallade “Delta” -varianten.

Nästan hälften av alla britter är helt vaccinerade mot Covid-19, medan 36 procent av tyskarna är dubbla. AstraZeneca-vaccinet är 92 procent effektivt mot den indiska varianten.

Hertigen och hertiginnan av Cambridge med sonen George på tisdagens match på Wembley.

/ Pool via REUTERS

Men den tyska förbundskanslern, tillsammans med den franska ledaren Emmanuel Macron, vill att EU-länderna ska acceptera ett fullständigt förbud mot ankomster från Storbritannien – uppmanar dem att avstå från sin gränssuveränitet och överlämna det till Bryssel.

Inrikesminister Horst Seehofer ber Boris Johnson att inte vara “oansvarig” och följa Münchens ledning, där bara 20 procent av eurofans har fått komma in.

Posted By : togel hari ini hongkong