Business

Enligt TikTok-insiders kan Trump ha haft rätt om det kinesiska företaget

Mindre än en månad efter att vi fick veta om en läskig integritetsförändring som moderbolaget för TikTok-appen implementerade för den populära tjänsten – vilket omedelbart väcker oro bland människor som länge har misstänkt appen för att ha en alltför nära relation med sitt kinesiska moderföretag , ByteDance – vissa TikTok-insiders har nu gått fram för att dela mer olycksbådande oro. Av den sorten, kom ihåg, det var också kärnan i den presskampanj som president Trump och tjänstemän i hans administration införde mot tjänsten, i ett försök att antingen klyva bort TikToks USA-närvaro och sätta det under kontroll av ett amerikanskt företag , eller att starta upp det helt från USA.

Insiderna inkluderar en före detta TikTok-rekryterare samt fyra tidigare anställda, som alla verkar ha berättat CNBC att det som Trump-administrationen var orolig över – ja, att den tidigare administrationens bekymmer inte verkar vara för långt ifrån sanningen. Till att säga berättade dessa insiders CNBC att företaget “har tillgång till amerikansk användardata och är aktivt involverat i Los Angeles företagets beslutsfattande och produktutveckling.” Och här är den ännu mer intressanta delen: Biden-administrationen verkar hinna precis där Trump-tjänstemän slutade, även om de inte går så långt att de leder en förbränd jordkampanj mot TikTok. Än.

Dagens bästa erbjudande Du kommer aldrig till stranden igen utan denna mirakelstrandfilm – den är vattentät och sandtät! Listpris:21,99 USD Pris:18,69 $ Du sparar:3,30 $ (15%) Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision

Viktigt är att de tidigare TikTok-anställda som pratade med affärsnyhetsnätverket betonade att alla gränser mellan TikTok och dess Kina-baserade moderbolag är så små och suddiga att gränsen i princip inte är existerande. Till exempel sa en TikTok-anställd att ByteDance-anställda burk få tillgång till data om amerikanska användare – att detta faktiskt enligt uppgift gjordes när en amerikansk TikTok-anställd behövde göra en sökning på TikTok-användare som fick åtkomst till något specifikt, till exempel en hashtag eller användaren kanske “gillade” vissa typer av videor.

Den amerikanska TikTok-anställd var tvungen att nå ut till moderskipet på ByteDance i Kina. Och moderbolaget skickade med tiden tillbaka relevant information som kom från en global analys av användare som återigen utfördes från Kina.

“Vi använder stränga åtkomstkontroller och en strikt godkännandeprocess som övervakas av vårt USA-baserade ledarskapsteam, inklusive teknik som kryptering och säkerhetsövervakning för att skydda känsliga användardata”, delade en TikTok-taleskvinna i ett uttalande till CNBC. Glöm inte: Kinas nationella underrättelselag gör det obligatoriskt för såväl organisationer som kinesiska medborgare att “stödja, bistå och samarbeta med det statliga underrättelsetjänsten.”

Under tiden kan man inte låta bli att misstänka att Trump-administrationen skulle ha ökat sin kamp mot TikTok ännu mer, om tjänsten hade gjort vad den nyligen åstadkom, så långt som sekretesspolicyn ändras – den ändringen gör det möjligt för TikTok att ”samla in biometrisk identifierare och biometrisk identifiering ”från användarinnehåll, vilket inkluderar” ansiktsavtryck och röstavtryck. ” Företagets integritetspolicy lyder nu: ”Vi kan samla in biometriska identifierare och biometrisk information enligt definitionen i amerikansk lagstiftning, t.ex. ansiktsavtryck och röstavtryck, från ditt användarinnehåll. Där det krävs enligt lag kommer vi att söka alla nödvändiga tillstånd från dig före sådan insamling. ”

Den sista meningen är mycket noggrant formulerad, eftersom TikTok faktiskt kan samla in biometriska data från de flesta användare i USA och fortfarande ligga inom ramarna för ovanstående ram. Det beror på att de flesta stater inte har lagar om böcker som förbjuder företag att samla in dessa uppgifter.

Som nämnts ovan har Biden-administrationen fortfarande mycket uppenbart oro över TikTok-appen. En verkställande order som Biden nyligen undertecknade uppmanar bland annat handelssekreteraren Gina Raimondo att rapportera tillbaka under de kommande månaderna om hur amerikansk användardata hanteras av TikTok.

Ambuj Kumar, VD för cybersäkerhetsföretaget Fortanix, sammanfattade en potentiell oro bland säkerhetspersonal för att CNBC:

”Jag skulle bli chockad om de inte lagrar alla videor som läggs upp av tonåringar. Tjugo år från nu, 30 år från nu, 50 år från och med nu när vi vill nominera vår nästa rättvisa till USA: s högsta domstol, vid den tiden kommer de att gå tillbaka och hitta allt de kan, och sedan bestämmer de vad de ska göra med det.”

Dagens bästa erbjudande Koka perfekt biff och kyckling varje gång med det här fantastiska Amazon-fyndet – nu till salu! Listpris:39,99 dollar Pris:$ 31,99 Du sparar:$ 8,00 (20%) Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision


Posted By : pengeluaran hk