UK

Fortsätt med “andra naturens” beteende som maskbärande, uppmanar kampanjen

P

personer i England uppmanas att fortsätta att bära ansiktsbeklädnad på trånga platser och använda NHS Covid-19-appen för att checka in på platser, trots att lagliga krav för att göra detta har tagits bort.

En officiell informationskampanj, som kommer att träffa luftvågor, tidningar och andra medier från torsdag, kommer att se regeringen ersätta sin “händer, ansikte, rymd, frisk luft” slogan med sin nya slagord: “Håll livet i rörelse.”

En video som presenteras av TV-läkaren Dr Amir Khan kommer också att rekommendera att folk fortsätter att följa vägledning för social distansering, eftersom filmen visar en ung man kliver av en trottoar för att låta en äldre granne passera.

Råden kommer trots att måndagen trumpeterades som Englands ”frihetsdag”, där premiärminister Boris Johnson tog bort nästan alla rättsliga begränsningar, inklusive riktlinjer för social distansering.

Vi borde alla vara stolta över vårt lands ansträngningar att få oss till en punkt där vi har kunnat lyfta restriktioner på ett noggrant och försiktigt sätt när vi går ett steg närmare det normala livet

Trycket har också lagts på unga människor att få ett vaccin, eftersom hälsosekreteraren Sajid Javid upprepar premiärministerns plan att göra full vaccination till ett “villkor för inträde till nattklubbar” till hösten.

Kampanjen kommer emellertid att varna att det att du fördubblas inte helt skyddar dig från att bli smittad med koronavirus eller från att bli tillsagd att självisolera.

Kampanjen kommer när hundratusentals människor drabbas av en “pingdemik”, vilket orsakar kaos för ett antal branscher.

Återförsäljare kämpar för att hålla hyllorna fullt lagrade bland personalbrist som orsakas av antalet människor som uppmanas att självisolera av NHS Test and Trace, inklusive via varningar från Covid-appen.

De som anses ha kommit i nära kontakt med ett positivt fall av coronavirus instrueras att stanna hemma i 10 dagar.

British Retail Consortium (BRC) har uppmanat regeringen att ändra riktlinjer för självisolering för arbetare, med undantagen för dubbelvaccineringen som inte kommer att tas in förrän den 16 augusti – även om vissa kritiska arbetare är inställda på att få grönt ljus för hoppa över karantän innan dess.

Posted By : dt hk