Businessz

FTSE 100 ringde för att öppna lägre efter “super torsdag” boost igår

Toppflyget steg 61,79 poäng, eller 0,9%, till 7078,42.

Danni Hewson, finansanalytiker i AJ Bell, sa att “ingen skulle avsky investerare” för att gå hem för att öppna en flaska fizz igår. Hewson sa: “En starkare inkomstskörd som förstärks av nyheter om några rejäla utdelningar och inget alltför utmanande som dyker upp över Atlanten.”

Idag förväntade sig CMC Markets -handlare att FTSE 100 skulle öppna 39 poäng lägre.

Det förväntas inte bli så mycket resultat i morgon som på torsdagen.

Företag på Londons blue-chip-index på grund av att publicera uppdateringar på fredag ​​inkluderar lärande företag Pearson, NatWest Group, British Airways ägare IAG och Rightmove.

Michael Hewson, chefsmarknadsanalytiker på CMC Markets UK, sa: ”För närvarande ser marknaderna i Europa ut att se en något lägre öppning, efter ytterligare en session i Asien som har sett aktierna glida kraftigt, trots rapporter i går som föreslog att kinesiska tillsynsmyndigheter mjukade upp sina positionering på reglering, över oro över omfattningen av den senaste försäljningen. ”

Han tillade: ”Om det var avsikten med att mildra positionen verkar det inte fungera. Verkligheten är att Kinas senaste tillslag har släppt genien ur flaskan och förtroendet verkar ha förändrats. ”

Posted By : data pengeluaran hk