London

Grov sömn i London stiger till nivåerna av pandemi före koronavirus

R

borde sova i London har ökat från år till år trots ansträngningar att tillhandahålla nödbostäder under koronavirusstängningarna, föreslår en ny rapport.

Antalet grova sovande i London ökade med 3 procent till 11 018 mellan april 2020 och mars 2021, enligt uppgifter från Combined Homelessness and Information Network (Chain).

Av dessa sågs 7,531 (68 procent) sova grovt för första gången – en ökning med 7 procent jämfört med föregående år.

Cirka 6 055 grovslipare (55 procent) bokades i boende i huvudstaden under samma period, inklusive totalt 3 635 (33 procent) personer som registrerades i Chain som placerade i Covid-19 akutboende av råd eller Greater London Authority.

Men rapporten sa att siffrorna inte inkluderade ett ”betydande antal” personer som redan hade bokats in innan periodens början, eller som inte sågs grovt sovande under 2020/21 men hade fått någonstans att bo till hindra dem från att göra det.

Jon Sparkes, vd för Crisis, sade: ”Det är fruktansvärt att se en ökning av antalet människor som sover på våra gator.

”Det finns inget oundvikligt med detta. Förra året såg vi lysande men kortlivade åtgärder som dramatiskt minskade antalet människor som sov grovt.

”Men åtagandena som gjordes i början av pandemin har fallit bort och dessa framsteg är nu i överhängande risk att gå förlorade.

”När regeringen ser fram emot restriktioner som lyfts över hela landet och återgången till det” normala ”livet, är det oacceptabelt att vi ser en återgång till pre-pandemiska nivåer av grov sömn över London.

“Vi ska bygga tillbaka bättre.”

Hotell som lämnades tomma till följd av koronavirusrestriktioner användes av hemlöshetstjänster för att säkert hysa dem på gatorna.

Posted By : hasil hk