Sports

Guld för Team GB i blandad stafettstafett till lika stora OS i poolen någonsin

T

eam GB slog guld i poolen ännu en gång när Kathleen Dawson, Adam Peaty, James Guy och Anna Hopkin vann en spännande blandad 4x100m medley stafett på lördagsmorgonen.

Storbritannien motsvarade sin största olympiska prestation någonsin i simhallen i den inledande upplagan av det blandade stafetten.

Kvartetten Dawson, Peaty, Guy och Hopkin levererade Storbritanniens fjärde guldmedalj under mötet som, tillsammans med två silver och ett brons, motsvarar deras drag från OS 1908 i London.

Intrigen med detta evenemang kommer från det faktum att lag kan välja vilka ben som sims av manliga och kvinnliga idrottare, vilket lämnar fältet förskjutet till sista etappen.

Dawson gled in i poolen på det öppnande ryggslaget men det spelade ingen roll eftersom Peaty på bröstslag och Guy på fjäril rullade in ledarna och Hopkin, som ersatte Freya Anderson som hade simmat i värmen, tog britterna hem i en ny världsrekordtid att ta guld före Kina och Australien.

För Guy och Peaty var det en andra guldmedalj i dessa spel, efter triumfer i herrarnas 4x200m stafett respektive 100m bröstsim, med Peaty som bara blev den andra brittiska simmaren som vann tre olympiska guldmedaljer, efter sin individuella triumf i Rio.

Team GB kan ännu överskrida sitt rekord 1908, när de går för guld i morgondagens 4×100 m stafettstafett herrar, där de försvarar världsmästare efter att ha bedövat USA 2019.

Om de ska göra det måste de upprepa den framgången måste de övervinna USA en gång till, och den mäktiga Caeleb Dressel, som på lördagen säkrade sin tredje guldmedalj i dessa spel genom att slå sitt eget världsrekord för att vinna herrarna 100m fjärilsfinal, med 200m mästare Kristof Milak som tog silver.

Getty Images

På en hektisk morgon var Dressel i aktion tre gånger, och kvalificerade sig också snabbast till finalen i herrarnas 50 m fristil i morgon för att hålla liv i sina förhoppningar om att lämna Tokyo med fem guldmedaljer.

Dressels var inte den enda amerikanska triumfen då Katie Ledecky gjorde 2-2 i sin personliga duell med Australiens Ariarne Titmus genom att ta segern i damernas 800 m fristil.

Posted By : togel hari ini hongkong yang keluar