Sports

Hannah Mills och Moe Sbihi blir Team GB-flaggbärare vid öppningsceremonin i Tokyo

R

ower Moe Sbihi och sjömannen Hannah Mills, båda försvarande olympiska mästare, ska vara Team GBs flaggbärare vid fredagens öppningsceremoni i Tokyo.

IOC meddelade förra året att varje land skulle tillåtas att nominera både en manlig och kvinnlig idrottare att bära sin flagga under den traditionella idrottarnas parad.

Det betyder att Mills, som vann silver i London 2012 i 470-klassen och sedan guld i Rio fyra år senare, bara blir den fjärde kvinnan som bär den brittiska flaggan vid en öppningsceremoni, med den första som passar, som har kommit till Tokyo Spel 1964, då simmaren Anita Lonsbrough fick äran.

”Att bli ombedd att bära flaggan för Team GB vid öppningsceremonin för de olympiska spelen är inte en mening som jag någonsin trodde jag skulle säga”, sa Mills. “Det är den största ära i min karriär och jag hoppas mer än någonsin att de här spelen kan lyfta vårt land och leverera några otroliga sportstunder för att inspirera nationen.”

Under tiden vann Sbihi brons som en del av herrarnas åtta i London innan han bytte till de koxlösa fyra i Rio, där han hävdade guld. Han blir den fjärde roddaren som fick äran och den första sedan Matthew Pinsent bar flaggan vid Sydney Games 2000, med Steve Redgrave som tog rollen i både Atlanta 1996 och Barcelona 1992.

“Det är ett ikoniskt ögonblick inom den olympiska rörelsen – folk kommer ihåg dessa bilder”, sa han. ”Jag minns verkligen bilderna från Andy [Murray] från Rio och redan innan jag var roddare minns jag att jag såg Sir Matt och Sir Steve, så det är något jag är oerhört stolt över. ”

Medan fans förbjuds att delta i ceremonin förväntas antalet idrottare också minskas drastiskt, och vissa håller sig borta från Covid-rädslan och andra som ännu inte anländer till Tokyo på grund av begränsningar av hur mycket tid de kan tillbringa i den olympiska byn innan deras händelser.

Men efter att ha varit oförmögen att delta i öppningsceremonin vid något av de senaste två spelen på grund av sitt tävlingsschema ser Sbihi fram emot ett speciellt tillfälle.

“Det kommer att bli en surrealistisk upplevelse som faktiskt går till en öppningsceremoni men i år med tävlingsschemat är det faktiskt hanterbart även om jag inte var flaggbärare”, tillade han.

”Det blir riktigt speciellt och kommer att slutföra mitt olympiska pussel. Jag har vunnit en medalj, varit på avslutningsceremonin men nu för att faktiskt dyka upp vid en öppningsceremoni och vara i spetsen för laget tillsammans med Hannah blir det ett livsminne som jag aldrig kommer att glömma. ”

Posted By : togel hari ini hongkong yang keluar