Businessz

Hermès väcker försäljningstillväxt under en stark vecka för lyxhandlare

H

ermès har anslutit sig till listan över lyxvaruföretag som jublar för en återhämtning från Covid-19-störningar, med Birkin-väsktillverkaren som noterar en ökad försäljning.

Det exklusiva modeföretaget sa att intäkterna under första halvåret till juni nådde 4,2 miljarder euro (3,6 miljarder pund).

Vid konstanta växelkurser som var 77% högre än ett år tidigare, och även över samma period 2019.

Branschen skadades i början av pandemin eftersom butikerna fick stänga för avstängningar och resebegränsningar slog till.

Men under första halvåret 2021 pekade Hermès på en stark utveckling i större Kina, förbättringar i USA och återhämtning i Europa. Butiker i England kunde öppna igen från den senaste lockdownen i april.

Uppdateringarna kommer samma vecka som LVMH, Gucci -ägaren Kering och Prada också avslöjade ett försäljningshopp. Ett antal kunder har byggt upp besparingar under lockdowns.

Hermès, ledd av Axel Dumas, sa: ”På medellång sikt, trots den ekonomiska, geopolitiska och monetära osäkerheten runt om i världen, bekräftar gruppen ett ambitiöst mål för intäktstillväxt vid konstanta växelkurser.”

Posted By : data pengeluaran hk