Business

Huaweis VD vill att sina anställda ska titta på en TV-show om det kinesiska kommunistpartiet

Inför 100-årsjubileet för Kinas regerande kommunistiska parti den 1 juli använde Huawei grundare och VD Ren Zhengfei tillfället i ett företagsforum för att svara på frågor från några av de anställda i hans kämpade kinesiska teknikjätt, som fortfarande är svartlistad av USA. Den en gång återkommande affärsmannen tenderar att göra rubriker ganska mycket när som helst när han talar offentligt eller privat. Men den här gången erbjöd hans kommentarer inte bara en blandning av filosofi och företagsstatistik. De sprider också lite propaganda som Kinas politiska ledarskap säkert skulle ha godkänt. Speciellt under detta milstolpsögonblick för nationen.

Huawei och dess miljarder grundare återvände en gång med tanken att företaget är för intrasslat med Kinas totalitära regim. Trump-administrationen, kom ihåg, drev den idén – hårt. Oavsett om det är sant eller inte, därför bestämde amerikanska tjänstemän att företaget är för radioaktivt för att göra affärer med. Huawei insisterar naturligtvis på att det är oberoende och inte någon form av företagshembiträde för Kinas regering. Zhengfei gick till och med så långt som att bjuda in president Trump för ett besök, kanske som en slags olivkvist. Icke desto mindre har Zhengfei tidigare sagt att USA vidtagit de åtgärder som de gjorde för att Huawei står “högst upp i världen.” Och nu? Zhengfei bär mer eller mindre vattnet i Kinas kommunistiska parti själv.

Dagens bästa erbjudande Se: Apple AirPods Pro slog precis Amazons lägsta pris 2021! Listpris:$ 249,00 Pris:189,99 dollar Du sparar:59,01 $ (24%) Köp nu Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision

100-årsjubileet för Kinas kommunistparti

Vid ett tillfälle under sina kommentarer till anställda rekommenderade Zhengfei att de alla tittade på ett nytt kinesiskt TV-drama, Uppvaknande ålder. Enligt en beskrivning från Global Times, en tidning som publicerades av det kinesiska kommunistpartiet, är dramatiken ren propaganda, skapad för att indoktrinera landets medborgare om dess historia. Showen är en dramatisering av kommunistpartiets etablering i Kina redan 1921. Och TV-programmet, per the Global Times, har förmodligen “spelat en positiv roll för att utbilda unga människor om Kinas revolutionära historia.”

“Alla måste titta på en så viktig TV-show”, berättade Zhengfei för anställda.

Detta är ett utmärkt exempel på varför USA intog en fientlig inställning till Huawei under Trump-administrationen. Här är företagets grundare själv som hjälper till att stödja landets ledarskap med dess politiska meddelanden. Det är, med andra ord, en sträcka att försvaga oberoende när VD ber anställda att konsumera regeringens propaganda.

Zhengfei förblir trotsig, även om han insisterar på att hans företag måste delta i den globala marknaden. Han säger att alternativet att fokusera istället bara på Kina kommer inte att hjälpa företaget på lång sikt.

Bland hans svar till anställda under det senaste forumet:

  • ”Vi kan inte stängas. Vi måste vara öppna. ”
  • “Bara för att USA försöker undertrycka oss betyder det inte att vi inte känner igen det som en lärare.”
  • “När det finns svårigheter betyder det att vi har gjort något som andra inte kan och bevisar vårt värde.”

Dagens bästa erbjudande Styr din garageport var som helst med din smartphone eller Alexa! Listpris:29,98 $ Pris:22,50 dollar Du sparar:7,48 $ (25%) Köp nu Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision


Posted By : pengeluaran hk