Poitik

Hunter Biden Art Deal: Obama Ethics Chief slams Psakis avskedande av oro

Pressekreterare Jen Psaki håller en mediakonferens i Vita huset den 11 augusti 2021. (Evelyn Hockstein/Reuters)

Efter att pressekreteraren Jen Psaki anklagade en reporter för att han ställde en fråga om Vita husets konstarrangemang med Hunter Biden, kritiserade den tidigare Obama-utsedda chefen för US Office of Government Ethics, Walter Shaub, henne och administrationens avvisande inställning och kallade det ” nedslående. ”

”Det här är legitima frågor. Det är en besvikelse att höra @jrpsaki skicka ett meddelande om att WH tycker att allmänheten inte har rätt att fråga om etik. Efter de senaste 4 åren har dessa frågor aldrig varit viktigare. Jag vet att det här inte är en populär åsikt, men det här är viktigt, ”twittrade Shaub onsdag.

New York Post reportern Steven Nelson ifrågasatte Psaki om de potentiella etiska röda flaggorna för presidentens son som sålde flera målningar nyligen för massiva prislappar, trots hans bristande erfarenhet av konst.

”Vi på New York Post rapporterade på fredagen att den första sonen hade sålt fem tryck av hans konstverk för 75 000 dollar vardera och att ett team av advokater granskar potentiella köpare som kommer att släppas in i en kommande New York -show, säger han. “Det verkar tyda på en avvikelse från avtalet mellan Vita huset där köparna skulle vara anonyma.”

När han frågade om köparnas identitet och om villkoret för affären att alla presumtiva köpare förblir anonyma har brutits bröstade Psaki på förslaget.

“Jag vet att det här är ditt favoritämne”, sa Psaki. ”Men det är igen, det är fortfarande galleristen. Vi vet fortfarande inte och kommer inte att veta vem som köper några tavlor. Och presidenten är fortfarande stolt över sin son. ”

Genom det ursprungliga arrangemang som tillkännagavs i juli skulle presidentens son kunna tjäna intäkter från konstförsäljning utan att veta vem som köpte hans verk för att undvika politisk favorisering och situationer där människor olagligt kunde köpa inflytande till administrationen.

Shaub, som har uttryckt sina betänkligheter med Hunter Bidens konstupplägg med Vita huset några gånger tidigare, tog problem med Psakis nonchalanta och halvhjärtade svar på vad han anser vara en allvarlig etisk fråga.

Skicka ett tips till nyhetsteamet på NEJ.


Posted By : pengeluaran hk hari ini