Bolton

Hur “utmanande” koronavirusproblem påverkar Bolton Wanderers den här för-säsongen

Ian Evatt, chef för Bolton Wanderers, erkänner att det är “utmanande” att hantera frågor som härrör från coronavirus och att arbeta med spelare denna försäsong men Trotters-chefen insisterar på att det är detsamma för varje lag.

Trotters har nyligen drabbats av spelare måste isolera sig själv efter att ha testat positivt för coronavirus.

Detta har inkluderat kantspelaren Dennis Politic och anfallaren Eoin Doyle, den tidigare som hittills inte har spelat i någon av klubbens vänskapsmatcher före säsongen, och den senare har bara spelat den första halvan av segern över Longridge Town i inledningsmatchen.

LÄS MER:‘Fingers crossed we get good news’ – Bolton Wanderers ‘Xavier Amaechi-skada hoppas efter PNE-seger

Evatt var utan flera första lagspelare för segern över Preston North End tidigare i veckan, med sådana som Matt Gilks, George Johnston, Declan John, Kieran Lee och Lloyd Isgrove som inte var i truppen på County Ground i Leyland.

Även om Evatt inte bekräftade om dessa spelare var frånvarande för några Covid-relaterade frågor på något sätt, sa han efter matchen att han har spelare hemma som “inte är okej” och att frågor måste bedömas på en dagligen.

Och han medger att situationen kring coronavirus har gjort det till en “utmanande” miljö att arbeta med spelare, men att klubben och han följer protokoll, precis som alla andra lag upplever just nu.

Han sa: ”Det är utmanande, men det är detsamma för alla andra. Vi följer bara protokollet och det är allt vi kan göra riktigt.

“Vi försöker begränsa risken så bra vi kan och följa protokoll. Det är det bästa vi kan göra.”

Trots frånvaron av flera första lags stamgäster för segern över North End var det fortfarande ett starkt Wanderers-lag och en matchdagstropp, vilket framhöll det truppdjup som finns vid University of Bolton Stadium.

Och Evatt anser att det är en fördel med att få överföringsfönster bundna tidigare på sommaren, med Wanderers som skördar belöningen nu.

Han sa: ”Det är bra med att göra vår rekrytering tidigt är att vi har haft tre veckors arbete med det vi behöver dagligen och vi ser fördelarna med att hålla majoriteten i gruppen från förra säsongen, så de förstår vad som krävs.

“Vi har styrka på djupet, men när vi träffas och vi har fem eller sex saknade, försvagar det självklart truppen.

“Du lägger till Declan till det, George Johnston till det, Lloyd Isgrove till det, Eoin Doyle till det, plötsligt ser vi ett riktigt starkt team ut.”


Posted By : hk pool