Business

Jag kommer aldrig att glömma John McAfees svar när jag bad om en intervju

“Kom klädd som en kvinna.”

Det var den konstiga och mycket John McAfee-liknande instruktionen som den kontroversiella entreprenören gav mig för några år sedan, efter att jag hade begärt en intervju genom att nå ut via en av hans officiella, verifierade konton online. Detta var tillbaka 2015, när han en gång återuppstod i USA efter att ha flytt från en mordutredning i Belize. Plötsligt verkade det som om den fräcka, bombastiska antivirusprogramvarupionjären – som hade gjort globala rubriker vid den tiden – låg lågt i en liten stad, av oförklarlig anledning, bara några timmars bilresa från mig i Tennessee. Jag kunde inte hjälpa mig själv. Jag ville fråga honom: Typ av en slumpmässig plats du har valt här. Vad ger?

Dagens bästa erbjudande Koka perfekt biff och kyckling varje gång med det här fantastiska Amazon-fyndet – nu till salu! Listpris:39,99 USD Pris:$ 31,99 Du sparar:$ 8,00 (20%) Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision

Jag blev förvånad när min cell ringde den kvällen – förvånad över att han faktiskt ringde mig, även om jag hade lämnat mitt nummer och han hade sagt att han skulle ringa. Jag vet inte, jag antog att han gömde sig från den skuggiga truppgruppen som han hävdade var efter honom, samtidigt som han också försökte undvika att myndigheterna som han alltid klagade på spårade honom, skulle hålla honom, du vet, alldeles för upptagen för att prata med mig. Men han sa inte bara att jag kunde intervjua honom. Han erbjöd till och med att låta mig komma göra det personligen, i det småstadshemmet där han låg lågt.

Hans enda villkor var att jag kom klädd som en kvinna.

Ja, han fick en kick av den.

Det var naturligtvis ett skämt. Men det verkade illustrativt, på sitt sätt, för den lysande men ibland väldigt konstiga figuren som skulle fortsätta med ett quixotiskt anbud för presidentskapet som libertarian, och som också de senaste åren blivit involverad i kryptovaluta och olika affärsintressen innan – ja, han försvann igen, den här gången på flykt från amerikanska myndigheter.

Hur som helst, John och jag pratade lite den första natten. Här är vad jag slutade skriva om honom. Jag påmindes om det första utbytet, vårt första av några samtal, när ordet började cirkulera onsdag eftermiddag att den 75-årige McAfee hittades död i sin fängelsecell i Barcelona – hans död bekräftades av spanska nyhetsrapporter (i minst två publikationer där, Världen såväl som Landet) och även via en talesman för den katalanska rättvisedepartementet, som bekräftade döden till Reuters. Sa McAfees advokat Reuters att han hängde sig i fängelse, samma dag som en domstol i Spanien godkände hans utlämning till USA att ansvara för skatteflykt här.

Andra journalister kommer att skriva mer omfattande, mer auktoritativt om sitt liv. Jag gör inte anspråk på några unika insikter, förutom att han kan vara den mest övertygande, den mest formulerade experten när han pratar om vissa ämnen. Som dataskydd. I ett av våra samtal sprängde han Apple Watch som en “mardröm”.

“Spelappar är värst,” sa han en gång till mig. ”De utvecklas av ett fåtal personer, oftast vet vi inte ens vem de är, och de hamnar på 100 miljoner användare. Och nästan alla appar som är gratis ber om överdrivna behörigheter. Varför? För att ingenting i livet är gratis. Om de ger dig det gratis samlar de in din information. Den stora minoriteten använder bara vad de behöver. Om du inte behöver en app, ladda inte ner den. ”

Mina intryck av John, som jag antydde ovan, var att han också tyckte att han var provocerande. Säg det så – oavsett om han tyckte om att chockera människor eller inte, han var väldigt bra på det. Hans “Avinstallera” -video som han filmade för några år sedan är ett bra exempel. Detta var ett vackert bonkersklipp som han laddade upp på YouTube, där han skämtade över hur svårt det är att avinstallera McAfee-antivirusprogram, medan vackra kvinnor, några knappt klädda, svävade runt honom.

Den gången John satte en laddad Smith & Wesson i huvudet framför en Trådbundet reporter kommer också att tänka på.

När jag skrev min artikel om honom bad jag honom vid ett tillfälle om ett foto och tänkte att jag skulle få något ganska vanligt. En headshot, kanske, eller något professionellt – jag vet inte, verkligen inte något som han slutade sms till mig. Det var ett något kornigt foto av sig själv bar överkropp, medan han tycktes hålla det som såg ut som ett lamm som stod på ett bord i ett kök. Och det verkade finnas ett omfång av något slag som vilade ovanpå lammet.

Jag skickade inte fotot till min redaktör.

Det finns naturligtvis en annan sida till John, samma sak med vem som helst. Flera sidor, faktiskt. Han levde en gång det goda livet i Silicon Valley, donerade delar av sin rikedom och skrivs till och med i Stanford Graduate School of Business fallstudier. Han startade McAfee Associates på 1980-talet och byggde programvaran för att bekämpa de första datavirusen. “Man vet aldrig vad framtiden innebär”, funderade han högt under mitt första samtal med honom. Jag tvivlar på att han tänkte, som han sa det, på den extraordinära vägen från de tidiga dagarna hela vägen upp till sin situation just nu, där han bodde i en stat vars representanthus just hade röstat för att göra Bibeln till statens officiell bok.

”Dåliga människor är fortfarande efter mig”, varnade han mig, en hänvisning till situationen i Belize. Han hade anklagats för mord där och sträckte sig utomordentligt för att fly. Det finns en dokumentär som berättar den historien – Gringo: John McAfees farliga liv.

NSA-visselblåsaren Edward Snowden delade nyheten om Johns död till sitt eget Twitter-konto onsdag och spekulerade i om Julian Assange ”skulle kunna vara nästa” –

Oavsett vad du vill säga om mannen, här är åtminstone en sak som är obestridlig: Det kommer förmodligen aldrig mer att finnas någon ens fjärran jämförbar. Samma år som jag träffade honom, några månader tidigare, hade han visat Fox Business nätverksankare Stuart Varney – som satt och tittade, hjälplös – hur enkelt han kunde hacka Varneys telefon. Live, på luften. Han gav också högprofilerade huvudtoner ungefär samma tid, som en i Las Vegas vid National Association of Broadcasters årliga konferens, varnade deltagarna om den integritet som människor gör med smartphones.

Året därpå ringde jag John igen en viss natt som jag definitivt minns, för det var samma natt som en av de tre presidentdebatterna mellan Donald Trump och Hillary Clinton. Faktum är att det var medan en av dessa debatter faktiskt ägde rum, medan vi pratade. Jag frågade om han råkade titta på och han harrumphed. “Varför skulle jag vilja titta på en sådan sak?” han frågade mig.

Med undantag för en retweet verkar följande vara den sista tweeten skriven från hans officiella Twitter-konto, vars bio beskriver honom som en “ikonoklast” och ”Kvinnors älskare, äventyr och mysterium” –

I överensstämmelse med den konspiratoriska karaktären som dominerade så mycket av hans online- och offline-persona de senaste åren, var det slutliga inlägget på hans officiella Instagram-konto (som inte längre verkar vara tillgängligt från och med skrivandet) en bild av en bokstav i alfabetet. Det publicerades sent onsdag eftermiddag efter att ordet om hans död redan hade börjat cirkulera, och konspirationsteoretiker hade omedelbart en fältdag med det.

Det sista Instagram-inlägget bestod enbart av bokstaven “Q.”

Dagens bästa erbjudande AirPods Pro är äntligen tillbaka i lager … till lägsta pris sedan Prime Day! Listpris:$ 249,00 Pris:$ 197,00 Du sparar:52,00 $ (21%) Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision


Posted By : pengeluaran hk