Sports

Jonny Brownlees långa väntan på OS -guld slutar med Tokyo -svansång

I

I sitt senaste OS -lopp avslutade Jonny Brownlee äntligen sin väntan på guld.

Tredje i London och tvåa i Rio hade han alltför ofta spelat rollen som Alistairs yngre bror.

I Tokyo agerade han varje bit British Triathlons äldre statsman och fullbordade en fantastisk andra etapp när Storbritannien vann guld i den första blandade lagstafetten någonsin.

Och det fungerade som en ordspråklig överföring av stafettpinnen till Alex Yee, som var mannen som passerade mållinjen. Som ung hade han kantat Londons gator 2012 för att se bröderna Brownlee tävla.

I en trevlig egendom till lördagens lopp hade han också inspirerats av mannen han tävlade om guld, Vincent Luis, lika mycket som sina landsmän, och avslöjade för fransmannen att han hade begärt hans hjälp för att komma igång i sporten efter London 2012 .

Några dagar senare kom ett paket till posten med franskt kit från Luis, som först fick reda på mottagaren av posten för första gången efter en fängslande OS -final.

Luis hade dragit ett otroligt skift för att komma ikapp Yee och vara jämn med att gå in i loppet och väcka frågetecken om att Brownlees olympiska dröm skulle sluta med ytterligare ett silver.

Oh Yee of little faith-den unge briten producerade en hastighetsvridning i öppningsmätarna för att göra två kilometer långa lopp liknar en tidskörning till guld.

För Brownlee var det särskilt gripande då han slutförde rena svepningen av medaljer, brons, silver och nu guld.

“Om någon hade sagt i början av min internationella karriär att jag skulle ha tre olympiska medaljer och tre olika färger, hade jag tagit det”, sa han. ”Det är super speciellt. Sättet vi alla tävlade på idag var fantastiskt. Vi gjorde inga misstag. För att äntligen få en guldmedalj är jag ganska känslosam. ”

Ombedd att välja den person som han minst ville ha tävlat mot på de sista 2 km, valde Brownlee Yee. När han tittade på visste han att det skulle motsvara en sjunde guldmedalj av dessa spel för Team GB.

Posted By : togel hari ini hongkong yang keluar