Sports

Lizzie Deignan: ‘Jag är inte rädd för att någonting alls ska delta i OS’

T

de två olympiska upplevelserna kunde inte ha varit mer kontrasterande, 2012 och 2016 stod på någon av yttersta spektrum.

På sin debut i Leken var Lizzie Deignan (då Armitstead) inom rörande avstånd från guld i damloppet framför hennes hemmapublik hals och nacke längs köpcentret med Marianne Vos, så småningom korsade linjen i andra.

Fyra år senare var rubrikerna totalt mer negativa, en virvelvind av publicitet när det kom nyheter om tre misslyckanden med drogtestning som ledde till ett eventuellt förbud bara några dagar från OS i Rio innan en av dessa sade misslyckanden raderades av skiljedomstolen för Sport. Ändå avslutade hon fortfarande en värdefull femtedel.

Helt vad hennes tredje och, troligtvis, sista olympiska upplevelse ger, är hon osäker, men nu insisterar hon på att ingenting brinner för henne.

”Jag lärde mig så mycket som idrottsman och person om vad som är viktigt för mig”, sa hon, “och nu känner jag mig som en helt annan person.

”Det var många saker som händer professionellt och personligen, så att du blir starkare och klokare att komma igenom de svåra upplevelserna. Jag är tacksam eftersom jag inte är rädd för någonting alls, och ett OS utan allt som händer kommer att kännas lätt. ”

För de försenade Tokyo-spelen hade hennes hopp varit att det skulle komma nära att replikera London 2012, som fortfarande framstår som en olympisk topp, inte bara för henne utan också för sina multinationella kamrater.

“När jag pratar med mina lagkamrater från andra länder säger de att ingenting har jämförts med dem för London”, sa hon. ”Det var ett så speciellt spel. Det skulle vara svårt att toppa det men jag tror att Tokyo skulle ha varit en nation för att göra ett riktigt skådespel. Det är svårt nu med allt på gång, vilket är synd. ”

Getty Images

Deignan har en fördel framför andra att ha kört Tokyo-banan tidigare. Tillbaka i 2019 gick hon för att recensera det med kolleger Hannah Barnes och kvinnors uthållighetstränare Chris Newton under testtävlingen för män, varefter de fick åka delar av banan.

Den största inlärningspunkten var att anpassa sig till både värmen och tidsskillnaden mellan Stillahavsområdet.

Nu återvänt till Japan kommer det att vara utan det bredare stödet från hennes familj som hade planerat att resa ut men hon har varit i sadeln tillräckligt länge för att inte vara orimligt orolig. Med detta sagt har frånvaron från hennes Yorkshire-baserade familj, 1000 mil bort från hennes Monaco-hem, varit svår på olika sätt.

Posted By : togel hari ini hongkong yang keluar