Business

London hedgefond som satsade mot GameStop stängde bara för gott

Av alla de förvirrande saker som har hänt under de senaste sex månaderna kan få tävla med den korta pressen av GameStops aktie i slutet av januari. Under två veckor ökade aktiekursen för tv-spelhandlaren med över 1 500%, vilket satte korta säljare i en massiv bindning. Priset sjönk så småningom, men nedfallet fortsatte som Ekonomiska tider rapporterar att en Londonbaserad hedgefond stänger sin butik efter att ha lidit förluster under aktierallyt tidigare i år som den uppenbarligen inte kunde återhämta sig från.

Dagens bästa erbjudande Du kommer aldrig till stranden igen utan denna mirakelstrandfilm – den är vattentät och sandtät! Listpris:21,99 USD Pris:18,69 $ Du sparar:3,30 $ (15%) Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision

Källor med kunskap om situationen berättar MED att White Square Capital berättade för investerare att det kommer att stänga sin huvudfond i juni och returnera kapital efter att ha granskat sin affärsmodell. Källor säger att fonden förvaltade 440 miljoner dollar i tillgångar när det var som mest, men efter att ha satsat mot GameStop led det med tvåsiffriga förluster under meme-aktieexplosionen i början av året.

Som MED konstaterar att detta är en av de första stängningarna av hedgefonder som enligt uppgift kan spåras direkt till meme-aktieökningen som också såg aktiekurserna i AMC Entertainment, BlackBerry och andra stiga exponentiellt över natten. Förutom White Square rapporterade fonder som Melvin Capital och Light Street Capital i USA stora förluster, men lyckades hålla sig flytande.

“Beslutet att stänga är relaterat till att tänka att aktiens lång-kortmodell utmanas”, säger White Square Capital: s investeringsföretag Florian Kronawitter. ”Det finns alldeles för många fiskar i dammen med samma strategi för lång-kort. Den traditionella kanten är arbed bort [eroded by other investors], det finns ett överutbud av kapital. ”

Medan källorna hävdar att GameStop var den främsta gärningsmannen bakom Vita torget, säger en person nära fonden MED att beslutet var orelaterat. Den personen tillade att fonden gjorde tillbaka ”en skälig andel” av sina förluster från januari, men fonden stängs definitivt av, så det hände helt klart att något hände det.

I ett investerarbrev som meddelade stängningen sa White Square Capital att trots en stark utveckling 2020 hade två stora investerare beslutat att ta ut sina pengar från fonden och placera dem i passiva fonder eller private equity.

”Vi upplevde från första hand trendförändringen från att investera i hedgefonder till billigare alternativ. Arbitrage-möjligheterna har minskat med både angrepp på kapital orsakat av centralbanks monetära ingripanden, liksom mycket förbättrad spridning av information, vilket väcker frågan i vilken grad samma avgifter kan motiveras. ”

Under tiden sitter GameStop, som värderades till cirka 18 dollar i början av 2020, fortfarande på 211,50 dollar vid skrivandet. Rallyn kan vara över, men beståndet är fortfarande övervärderat i en upprörande grad.

Dagens bästa erbjudande AirPods Pro är äntligen tillbaka i lager … till lägsta pris sedan Prime Day! Listpris:$ 249,00 Pris:$ 197,00 Du sparar:52,00 $ (21%) Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision


Posted By : pengeluaran hk