US

MS-13 Gang: Nio medlemmar åtalade för mord, kidnappningar i Nashville

En migrant från Centralamerika, som misstänks ha gränspatrullmedlemmar, var medlem i MS-13, handfängslas efter att ha gripits med en grupp män som passerade USA från Mexiko i La Joya, Texas, 8 maj 2019.
(Adrees Latif/Reuters)

En federal jury i Nashville har åtalat nio MS-13-gängmedlemmar i flera påstådda brott, inklusive sju mord, kidnappningar, överfall, rån och narkotikadistribution, meddelade tjänstemän på onsdagen.

Alla nio personer är i federal förvar, enligt US Attorney’s Office Middle District i Tennessee. De åtalade riskerar att döma till livstids fängelse var som helst mellan årtionden.

Enligt El Heraldo tidning i Honduras är sju av de åtalade från Honduras, inklusive Carlos Ochoa-Martinez, 31, alias “El Serio”; Jason Sandoval, 35, aka “Bin Laden”; Jorge Flores, 29, aka “Peluche”; Kevin Tidwell, 28, aka “Miklo”; Jose Pineda-Caceres, 22, aka “Demente”; Franklin Hernandez, 22, aka “Happy”; och Luis Colindres, 24, aka “Listo”.

Gerson Serrano-Ramirez, 34, från El Salvador, och Juan Melendez, från Libanon, Tenn., Åtalades också.

Åtalen kommer som en del av ett 60-tal, andra ersättande åtal involverar en MS-13-gängunderenhet som drivs i Nashville sedan minst 2014, enligt USA: s advokatkontor.

Pineda-Caceresa anklagas i mord på Jorge Alejandro Potter Alvarado och Liliana Rodriguez.

Alvarado, 19, sköts till döds i ett Nashville -fält i april 2016, medan Rodriguez, 18, sköts dödligt i juli 2016 i baksätet på en Ford Mustang som kördes av hennes bror på Interstate 24, enligt Tennessean.

Flores och Tidwell anklagas i morden av Ammerli Jose Garcia-Munoz och Jesus Alberto Flores.

I maj 2017 sköts och dödades den 25-årige Garcia-Munoz på en parkeringsplats vid en galleria. Alberto Flores, 24, sköts och dödades på Antioch Pike samma månad.

Colindres anklagas för morden på Yeri Hernandez Gabino, 29, och Hector Jose Pagada, 34, som båda dog av flera skottskador på en parkeringsplats i ett lägenhetskomplex.

Jorge Flores, Hernandez och Colindres anklagas för döden av en person som sköts och dödades i september 2017 och placerades i bagageutrymmet på en bil som antändes.

“MS-13 är ett av de mest våldsamma, hänsynslösa och kallblodiga gängen som någonsin vandrat över jordens yta”, sade tillförordnad amerikansk advokat för mittdistriktet i Tennessee Mary Jane Stewart i veckan.

Stewart tillkännagav åtalet tillsammans med flera andra tjänstemän, inklusive biträdande justitieminister vid Department of Justice Criminal Division Kenneth Polite Jr. och Metropolitan Nashville polischef John Drake.

“Utan tvekan är Nashville säkrare idag på grund av arbetet från våra detektiver och våra statliga och federala motsvarigheter”, sa Drake under briefingen.

Skicka ett tips till nyhetsteamet på NEJ.


Posted By : keluaran hk hari ini