Science

NASA ber om ytterligare 1,6 miljarder dollar för att uppfylla Moon 2024-löftet

Tillbaka i mars förklarade Trump-administrationen att den uppmanade NASA att skicka människor tillbaka till månen senast 2024. Det är en otroligt kort tidsfrist för en byrå med en budget som inte är nära vad den var (i justerade dollar, i alla fall) när Apollo-uppdragen gjorde historia, men Trump-utsedd NASA-administratör Jim Bridenstine böjde sig bakåt och lovade att det kunde göras.

Många människor, inklusive mig själv, var (och är fortfarande) mycket skeptiska till att NASA kan dra av det. Nu kom ett nytt budgetändringsförslag precis fram som avslöjar hur mycket mer pengar NASA kommer att behöva för att ens ha en chans att uppfylla Moon 2024-löftet: 1,6 miljarder dollar.

Missa inte: Dagens bästa erbjudanden: $ 5 Alexa smarta pluggar, AirPods blowout, $ 88 Nest Thermostat, gratis Disney +, $ 17 sandtät strandfilt, mer

När Trump skickade Mike Pence för att berätta för NASA att det var tvungen att få ett bemannat uppdrag på månen 2024, var meddelandet mycket tydligt: ​​Få det att hända med de resurser NASA redan har tillgång till. Det nämndes inget om ökad finansiering eller resurser för att göra uppdraget möjligt, och inget löfte från Trump-administrationen att den skulle göra sin del för att smörja hjulen på kongressen och säkra ytterligare finansiering.

NASA har redan spridits ganska tunt när det gäller pengar. Byrån fick 21 miljarder dollar i finansiering för budgetåret 2020. Det kan tyckas som en otrolig summa kontanter, men med flera uppdrag på gång vid varje tillfälle förbrukas pengarna snabbt. För sammanhanget var USA: s försvarsbudget för budgetåret 2019 över 686 miljarder dollar.

Uppdrag att utforska solsystemet, hålla den internationella rymdstationen igång och göra nya genombrott inom otaliga forskningsområden tar tid och finansiering. Att ta sig till månen inom fem år var inte något som NASA var beredd att göra. Nu, för att möta en orealistisk efterfrågan, begär byrån en budgetökning på mindre än 10 procent, men även den blygsamma begäran är inte en garanti för godkännande.

Vi måste vänta och se hur lagstiftare reagerar på begäran. Detta kommer inte att vara den enda budgetökningen som NASA föreslår under de kommande åren, eftersom den bara tar itu med det omedelbara behovet av nya kontanter 2020, men om Trump vill åka till månen borde han veta att det kommer att kosta skattebetalarna ett ganska öre .

Inlägget NASA ber om ytterligare 1,6 miljarder dollar för att uppfylla Moon 2024-löftet uppträdde först på BGR.

Posted By : keluaran hk