PC Culture

Nationalarkivets arbetsgrupp för rasism märker egen rotunda Exempel på ‘strukturell rasism’

Besökare tittar på den amerikanska konstitutionen som visas i Rotunda for the Charters of Freedom på National Archives Museum i Washington, juni 2019. (Jonathan Ernst / Reuters)

Nationalarkivets arbetsgrupp för rasism hävdade i en nyupptäckt rapport att byråns egna rotundor som rymmer självständighetsförklaringen, konstitutionen och rättighetsförteckningen är ett exempel på ”strukturell rasism”.

Rapporten till landets bästa bibliotekarie, som släpptes i april men återupptäcktes av Fox news på söndagen hävdade också att grundarna och andra vita historiska figurer avbildas för positivt.

Arbetsgruppen bildades i ledning av National Archivist David Ferriero som svar på mordet på George Floyd förra året.

Gruppen hävdar att strukturell rasism ”otvetydigt påverkar” hur National Archives and Records Administration (NARA) anställda närmar sig varandra, kunder och historiska register.

Sammanfattningen av rapporten detaljerade exempel på “strukturell rasism” inklusive “äldre beskrivningar som använder rasuppslamningar och skadligt språk för att beskriva BIPOC-samhällen.” Listan innehåller rasuppslamningar och termer som “äldre”, “handikappade” och “olagliga utomjordingar.”

Det märkte National Archives ‘Rotunda som ett exempel på “strukturell rasism” eftersom det “lovordar rika vita män i landets grundande medan de marginaliserade BIPOC [Black, Indigenous and other People of Color], kvinnor och andra samhällen. ”

Arbetsgruppen krävde att “triggervarningar” skulle läggas till i historiskt innehåll till “varna publik för innehåll som kan orsaka intensiva fysiologiska och psykologiska symtom.”

“Att tillhandahålla ett rådgivande meddelande till användarna ger oss en möjlighet att mildra skada och kontextualisera posterna”, säger rapporten. ”Det skapar ett utrymme för att dela med oss ​​av våra slutliga mål för reparativ beskrivning, visa vårt engagemang för processen och ta itu med alla hinder som vi kan möta för att uppnå dessa mål (dvs. katalogens storlek och omfattning och den eviga utvecklande kunskap vi får om vad som är skadligt). ”

Rapporten rekommenderar också en ändring av språket på OurDocuments.gov för att vara mindre firande av historiska personer som tidigare president Thomas Jefferson.

“OurDocuments.gov innehåller transkriptioner och historiskt sammanhang av” 100 milstolpsdokument från amerikansk historia “men använder ofta äktenskapsfullt och överdrivet språk för att dokumentera vita, rika mäns historiska bidrag, säger rapporten.

”Till exempel ger en sökning av Thomas Jefferson i OurDocuments.gov 24 resultat. Han beskrivs i detta exempel på lektionsplanen som en ‘visionär’ som vidtagit ‘kraftfulla åtgärder’ för att stärka ‘nationens vilja att expandera västerut’, tillägger rapporten.

Rapporten fortsätter: ”I planen nämns inte att hans politik för västerutvidgning tvingade indianer från sitt förfäder, uppmuntrade till pågående kolonialt våld och lade grunden för ytterligare grymheter som Trail of Tears.”

Det kräver också “Skapandet av säkra utrymmen i varje NARA-anläggning” och säger att NARA har “ett ansvar för att eliminera rasistiskt språk i arkivbeskrivningar och se över de policyer och metoder som ledde till det.”

Skicka ett tips till nyhetsteamet på NEJ.


Posted By : angka keluar hk