UK

NHS löneökning: Vem bestämmer vilka sjuksköterskor som ska betalas?

A

3% löneökning för NHS-personal i England är erkännande “för deras pandemibidrag under ett oöverträffat år” har regeringen sagt, men höjningen har visat sig vara kontroversiell.

Hälsosekreterare Sajid Javid sa att löneökningen trots en bredare lönepaus i den offentliga sektorn, men Labour och fackföreningar har varit snabba att fördöma flytten.

Här svarar PA-byrån på några viktiga frågor kring erbjudandet:

Institutionen för hälsa och socialvård (DHSC) sa att den hade accepterat rekommendationer från oberoende granskningsorgan och skulle ge NHS-personal i England en löneökning på 3% med tillbaka datum till april.

Det betyder att den “genomsnittliga sjuksköterskan” kommer att få ytterligare 1 000 £ per år, medan många bärare och städare kommer att få cirka 540 £, sa DHSC.

I ett uttalande sade vårdminister Helen Whately: ”Vår NHS-personal har arbetat oerhört hårt för att bekämpa pandemin i över arton månader och jag är glad att bekräfta att vi accepterar löneutvärderingsorganens rekommendationer i år, så personal i deras uppdrag kommer att få en löneökning på 3%. ”

Hur bestäms NHS-lön?

Oberoende organ – NHS Pay Review Body och Review Body for Doctors and Tandists ‘Renumeration – ger icke-bindande rekommendationer till regeringen efter att ha tagit råd från regeringsavdelningar, fackföreningar och andra.

Regeringens egen rekommendation till lönegranskningsorganet om en ökning med 1% visade sig vara kontroversiell i mars.

En ledande fackförening inrättade en industriell handlingsfond och uppmanade allmänheten att stödja en långsam handklapp mot förslagen, medan hälsominister Nadine Dorries sa att regeringen inte hade råd att ge NHS-personal i England en löneökning på mer än 1%. .

Vem är och täcks inte av löneökningen?

Löneökningen gäller sjuksköterskor, sjukvårdare, konsulter och tandläkare i England och omfattar inte läkare och tandläkare i utbildning.

Är det samma i de andra nationerna?

Hälsoutgifterna är överlåtna, så lön är en fråga för parlamenten i Wales, Nordirland och Skottland.

I Wales enades hälsovårdsminister Eluned Morgan om en löneökning på 3% för all NHS-personal, och i maj accepterade hälsoarbetare över hela Skottland en löneökning från den skotska regeringen som är värt minst 4% för de flesta anställda.

Hur mycket har fackföreningar begärt?

NHS-arbetare marscherar från St Thomas ‘Hospital till Downing Street, London, för att kräva löneökning (Yui Mok / PA) / PA-arkiv

Fackföreningar har sagt att den föreslagna löneökningen blir en lönesänkning när inflationen beaktas.

Pat Cullen, tillfällig generalsekreterare vid Royal College of Nursing (RCN), sade att Treasury prognoser förutspår att inflationen ska nå 3,7% och därför blir en löneökning på 3% en förlust på £ 200.

Posted By : dt hk