UK

Nick Grimshaw slutar med BBC Radio efter 14 år som ny ersättare tillkännagavs

N

ick Grimshaw lämnar sin Drivetime-show på BBC Radio 1 efter 14 år på stationen.

Presentatören kommer att säga sina sista farväl till BBC i september i år.

Det tillkännagavs att Vick Hope och Jordan North kommer att ta över från klockan 15:30 till 18:00 på Radio 1.

BBC Radio 1 hyllade Nick på sociala medier på onsdagen eftersom de sa att det hade varit “kul” att ha radiostjärnan på sin station.

Radion skrev på Twitter: ”Efter otroligt 14 år på stationen säger vi adjö till Nick Grimshaw i september.

”Det har varit så kul – tack för allt, @Grimmers! ”

De tillade: ”Vi har lite nyheter! Från september tar det lysande Vick Hope & Jordan North över måndag – torsdag eftermiddagar kl. 15.30 – 18.00 på Radio 1. ”

På tal från hjärtat avslöjade Nick att det var dags för honom att gå vidare från radiostationen efter att han hade funderat på sin framtid.

I ett känslomässigt tal tackade radiovärden sina fans för allt stöd genom åren.

Nick sa om sin avgång: ”Jag har några nyheter, några stora nyheter. Det är stora nyheter för mig att meddela. Jag vill göra det i början av showen annars blir jag konstig de närmaste två timmarna.

”Jag har funderat på det en liten stund, efter 14 års arbete här har jag fattat ett stort beslut. Det är ett enormt beslut, ett spännande och ett lyckligt beslut. Det har jag tänkt mycket på. Radio 1 är hem för mig. Det är den enda stationen jag ville jobba med.

”Jag tänkte att de senaste 18 månaderna har varit de mest surrealistiska ögonblicken någonsin. Många av er, ni gör status i tider som denna och tittar på ert liv. Jag tittade på mina och jag ville göra den förändringen. Min barndomsdröm var att arbeta på Radio 1 och jag har haft turen att förverkliga den drömmen.

”Det har varit allt jag hade föreställt mig och ännu mer. Jag växte upp och ville ha kontakt med människor och känna mig accepterad och Radio 1-lyssnarna gav mig det och lät mig vara en del av deras dagliga liv, för vilket jag kommer att vara evigt tacksam.

”Men under de senaste månaderna har jag funderat mycket på min framtid och efter 14 år har jag fattat beslutet att det är dags för mig att gå vidare – jag vill tacka lyssnarna som utan dem inget av detta kunde ha varit möjligt och Radio 1-familjen, som har varit en så stor del av mitt liv. Tack tack tack.”


Posted By : dt hk