Business

Om du tog en Carnival-kryssning före pandemin kan dina personuppgifter ha blivit stulna

Nu är det typ av årets understatement att notera att koronaviruspandemin har vållat vissa företag mycket svårare än andra – men oavsett vilket spektrum du tittar på består det förmodligen rättvist att säga längst ut på den långa svansen där absolut ingen vill vara just nu. Resebranschen måste i allmänhet arbeta extra hårt för att locka konsumenterna tillbaka till att flyga den vänliga himlen, boka hotellrum och liknande. Kryssningsfartyg upptar emellertid en annan orosklass för vissa resenärer. Det var ett utbrott på ett kryssningsfartyg tillbaka i början av 2020 som började skrämma människor om COVID-19. Om du har fastnat på ett fartyg och det finns ett utbrott, vad ska du göra, exakt?

Som om allt detta inte räckte, fortsätter en viss kryssningsoperatör att drabbas av hackare. Carnival har precis avslöjat ytterligare ett dataintrång efter en massa liknande säkerhetsincidenter 2020.

Dagens bästa erbjudande Få Alexa smarta kontakter med 11 000+ 5-stjärniga recensioner för 4,87 dollar vardera med kupongkod 3591TPTU! Listpris:23,99 USD Pris:19,49 $ Du sparar:4,50 $ (19%) Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nuKupongskod: 3591TPTU Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision

Blödande dator har delat en tjänsteman dataintrångsbrev som Carnival skickade ut till kunder, där det erkänner en dataintrångsincident som inträffade i mars. Enligt brevet “fick en obehörig tredje part” tillgång till viss personlig information om några av våra gäster, anställda och besättning. ” Den relevanta informationen som nås, fortsätter brevet, innehåller de typer av data som du förväntar dig att samlas in “under gästupplevelsen och resebokningsprocessen” samt genom anställning eller tillhandahållande av tjänster till företaget.

Det betyder saker som namn, adresser, telefonnummer, passnummer, födelsedatum och hälsoinformation. Körsbäret ovanpå är införandet av följande löjliga mening som är formulerad så obekvämt som mänskligt möjligt:

“Det finns bevis som tyder på en låg sannolikhet för att uppgifterna missbrukas.”

Vad är den meningen i dataintrångsbrevet till och med försöker säga? Att det bara är låg sannolikhet att uppgifterna kommer att missbrukas? Om så är fallet, varför brydde sig hackarna ens om detta? Eller kanske säger den meningen istället att det är låg sannolikhet för att uppgifterna definitivt kommer att användas för onödiga ändamål – med andra ord, det finns en liten chans att några av offren som fångas av den här saken inte bara skruvas, de ‘re verkligen skruvad.

I alla fall berättade Carnival Bloomberg att den “agerade snabbt för att stänga av händelsen och förhindra ytterligare obehörig åtkomst” så snart den fick kännedom om dataintrånget. Ändå är detta, som tidigare nämnts, det senaste i en rad säkerhetsincidenter som drabbat Carnival det senaste året, inklusive ett dataintrång i mars 2020 och sedan ett par ransomware-attacker i augusti och igen i december.

Dagens bästa erbjudande Prime Dags smarta hem-gadget är tillbaka till försäljning – plus, få en kredit på $ 40 med Amazons nyckelkampanj! Listpris:29,98 $ Pris:21,98 $ Du sparar:8,67 $ (29%) Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision


Posted By : pengeluaran hk