Lifestyle

Peloton of roddare är min nya favorit träning

När det gäller design och övergripande kvalitet är Peloton stationära cyklar fantastiska … men de är egentligen inte bättre än rivaliserande träningscyklar i samma prisklass. Anledningen till att Peloton är så populär just nu har dyrbart lite att göra med själva cykeln och mycket mer att göra med skärmen fäst vid den. En Peloton-cykel är inte bara en stationär cykel, den är en portal till en värld av interaktiva träningspass som är utformade för att maximera dina resultat från varje session. Trä dig avslappnat på en vanlig motionscykel medan du tittar på repriser av Alla älskar Raymond är ett bra träningspass. Men att dränka dina kläder i svett medan en tränare på din Peloton-skärm skjuter dig till det yttersta är en mycket, mycket bättre träning.

Det är tanken bakom NordicTrack RW900 Rower, en fantastisk modern roddmaskin som jag har testat i drygt en månad nu. Den innehåller alla funktioner du kanske vill ha i en avancerad roddare, plus en enorm 22-tums pekskärmsdisplay som är en port till 30 inbyggda träningspassar samt hundratals ytterligare interaktiva träningspass som är tillgängliga med iFit-integration. Men det är bara toppen av isberget.

Varför är gymmedlemskap och personliga tränare så populära? När allt kommer omkring skulle människor spara massor av pengar över tiden om de bara köpte lite träningsredskap och tränade hemma. Det enkla faktum är att träning i en offentlig miljö, särskilt med en tränare, får de flesta att träna hårdare. Du kommer aldrig att bränna så många kalorier hemma ensam som du gör med en tränare som gör allt han eller hon kan för att driva dig till din gräns.

Tanken bakom NordicTrack RW900 och liknande interaktiva träningsmaskiner är att ta med den typen av upplevelse hemma. Med RW900 Rower specifikt får du 30 inbyggda träningspass ledda av tränare som pratar dig genom varje fas när du nästan ror längs dussintals olika vattendrag runt om i världen. Utöver det ansluter maskinen dig till iFit Coach, en tjänst som ger dig tillgång till massor av interaktiva träningspass som antingen är live eller tillgängliga på begäran. Och när jag säger “interaktiv” menar jag verkligen interaktiv. Du tittar inte bara på skärmen och försöker följa med tränaren, RW900: s magnetiska motstånd kommer faktiskt att öka och minska automatiskt när instruktören går igenom sitt träningspass. Det är fantastiskt, och det betyder att du kan fokusera på att ge allt i stället för att ständigt bryta din rytm för att öka eller minska roddarens motstånd.

De interaktiva funktionerna i RW900 Rower är helt klart den största försäljningsargumentet, men ibland är du på humör för en mer avkopplande rad. När allt kommer omkring är rodd en av de bästa konditionsträningarna du kan göra. Det har lägre inverkan än att springa och bränner mycket mer kalorier, plus att det träffar nästan alla muskelgrupper och är en bra träning. Så när du inte är på humör för en intensiv interaktiv träning ställer du in några kranar på 22-tumsskärmen med en manuell träning, där du kan roa i din egen takt så länge du vill. Eller, om du verkligen vill stänga av din hjärna och titta på Alla älskar Raymond om du kör om medan du rodrar kan du rotera skärmen 90 ° i endera riktningen för en fri vy över din TV. Det finns en HDMI-port på baksidan av RW900-skärmen, men det är en HDMI-utgång snarare än en ingång så att du inte kan ansluta en annan videokälla.

Det är enkelt att fixera på den gigantiska pekskärmen och alla coola, interaktiva funktioner som följer med den, men RW900 Rower är också en fantastisk premium roddmaskin utan alla dessa extra funktioner. Den är otroligt välbyggd och har en vikbar design så att den lätt kan förvaras ur vägen. Det är också anmärkningsvärt smidigt, det ergonomiska vadderade sätet är bekvämt, “Quick-Adjust” -pedalsystemet gör det bra för flera användare och det har 10 olika nivåer av manuell luftmotstånd förutom 26 nivåer av tyst magnetiskt motstånd som justeras digitalt.

RW900 är en så tyst roddare som jag någonsin har använt, vilket är perfekt för att fokusera på interaktiva träningspass – eller på Alla älskar Raymond, om du måste. De enda riktiga nackdelarna jag hittills har hittat är det faktum att HDMI-porten inte kan användas som en HDMI-ingång, och det faktum att RW900 endast är klassad för en maximal viktkapacitet på 250 kg. De flesta jämförbara roddare har fått minst 300 kg, men tyngre människor kommer inte att kunna räkna RW900 bland sina alternativ när de handlar efter en ny roddare.

Med ett försäljningspris på $ 1 999 är RW900 inte billigt. Även med försäljningspriset på $ 1,599 på NordicTrack-webbplatsen som inte verkar försvinna när som helst snart är RW900 Rower fortfarande bland de dyraste alternativen i sin klass. Men tack vare byggkvaliteten och alla de fantastiska interaktiva funktionerna som kommer till liv med den stora stora pekskärmen är det värt vartenda öre.

NordicTrack RW900 Rower kombinerar en fantastisk design med modern teknik för att leverera det bästa interaktiva roddträning jag någonsin har upplevt. Det är utan tvekan min nya favoritmaskin. I själva verket har jag inte rört vid min stillastående cykel eller löpband en enda gång sedan NordicTrack skickade mig en RW900 för att testa för mer än en månad sedan.

Här är en snabb video av NordicTrack RW900 Rower i aktion:

https://www.youtube.com/watch?v=43QJFVI-Vv4


Posted By : data hk