Lifestyle

Piloter konfronterade Boeing omkring 737 Max-problem före en dödlig krasch i mars

I mars kraschade ett flygplan av Boeing 737 Max 8 som drivs av Ethiopia Airlines strax efter start och dödade alla 157 personer ombord. Det var den andra dödliga kraschen av en 737 Max på bara sex månader, och det ledde till att alla 737 Max-plan jordades runt jorden.

Nu, när utredningen av orsakerna till krascherna fortfarande pågår, en inspelning erhållen av CBS News indikerar att piloter inte kände sig bekväma med att flyga flygplanen redan innan kraschen i mars. I inspelningarna kan piloter från American Airlines höras grilla en Boeing-tjänsteman över flygplanens säkerhet och det faktum att de inte blev medvetna om den stallförebyggande funktionen som nu har kopplats till båda dödliga krascherna.

Ljudet, som enligt uppgift är ett utbyte mellan två amerikanska flygbolagspiloter och Boeings vice president Mike Sinnett, spelades tydligen in någon gång efter novemberkraschen av en 737 Max som krävde 189 människors liv.

Här är en kort avskrift av utbytet:

AA-pilot: “Vi planerar förtjänar att veta vad som finns på våra flygplan.”

Boeing VP Mike Sinnett: “Jag håller inte med.”

AA: “Dessa killar visste inte ens att det jävla systemet fanns på flygplanet – inte heller någon annan.”

FRÖKEN: ”Jag vet inte att förståelsen för detta system skulle ha förändrat resultatet på detta. Om en miljon mil kommer du kanske att flyga det här flygplanet, kanske när du någonsin kommer att se detta. Så vi försöker att inte överbelasta besättningarna med onödig information så att de faktiskt känner till den information vi anser är viktig. ”

AA: ”Vi är den sista försvarslinjen för att vara i det rökhålet. Och vi behöver kunskapen. ”

FRÖKEN: ”Vi vill se till att vi fixar rätt saker. Det är det viktiga. För att se till att vi fixar rätt saker. Vi vill inte skynda oss och göra ett skitjobb med att fixa rätt saker, och vi vill inte heller fixa fel saker. ”

Den “fixen” kom inte i tid för att rädda Ethiopia Airlines-planet från att falla ur himlen månader senare. Flygkontrollprogramvaran som ska förhindra att planet stannar genom att rikta näsan nedåt om det upptäcker att ett stall är nära förestående anses ha dömt båda flygplanen. Piloterna försökte bekämpa programvaran och hålla planet i nivå men flygplanen hade andra planer.

Boeing började testa och rulla ut en uppdatering av sina 737 Max-plan bara några veckor efter den senaste kraschen i mars, men flygplanen är fortfarande jordade över hela världen.


Posted By : data hk