Businessz

Prada blir det senaste lyxmodeföretaget för att registrera högre försäljning

Företaget bakom Prada, Miu Miu och kyrkans varumärken sa att detaljhandelsintäkterna under sex månader till 30 juni var över nivåerna före pandemin, även om vissa butiker var stängda för avstängningar.

De totala nettointäkterna nådde 1,5 miljarder euro (1,3 miljarder pund), en ökning med 66% i konstanta växelkurser från ett år tidigare när resebegränsningarna slog till och ett antal webbplatser stängdes tillfälligt.

Prada Group, som leds av Patrizio Bertelli, sa att detaljhandeln ökade med 60% från föregående år till 8% före samma period 2019. Tillväxten för e -handel har varit stark.

Företaget sa att när butikerna öppnade igen i Europa återhämtade de sig delvis. Det har sett en stark utveckling i Asien och Stillahavsområdet och det skedde en betydande förbättring i Amerika.

Uppdateringen kommer samma vecka som två andra lyxvaruföretag, LVMH och Kering, också avslöjade försäljningstillväxt.

En rapport från RBC Capital Markets tidigare denna månad sade: “Överskott av besparingar, löneinflation, tillgångsprisinflation bidrar alla till att öka den disponibla inkomsten och” må bra “-faktorer som är relevanta vid köpbeslutet för lyxvaror.”

Pradas Bertelli sa: “Försäljningsmomentet kommer att förbli starkt under andra halvåret.”

Posted By : data pengeluaran hk