PC Culture

Restauranger som lägger till eget kapital | Nationell granskning

(Pixabay)

John Miltimore från Fee.org nyligen publicerad en artikel om utvidgningen av avgifter för “kapital” och “levande lön” på restauranger runt om i landet och varför många av de underliggande ekonomiska antagandena från dessa anläggningar är felaktiga eller performativa. En lokal restaurang för honom, Broders ‘, är en sådan plats. I en del av hans artikel med titeln ‘Det goda, det dåliga och det fula’ går Miltimore läsaren genom sitt uttalade syfte och resonemang för dessa nya, “inkluderande” policyer. Broders är naturligtvis gratis att lägga till denna extra kostnad, men det är få saker som bör noteras.

För det första är det sant att många stater tillåter tippade anställda att tjäna mindre än minimilönen. Men Minnesota är det inte en av dessa stater. Företag med bruttointäkter över 500 000 dollar är enligt lag skyldiga att betala anställda – inklusive tippade arbetare – minst 10,08 dollar i timmen. (För företag med bruttointäkter mindre än 500 000 dollar är minimilönen 8,21 dollar.)

För att Broders ska inkludera denna mening – “många stater har tillåtit sänkta minimilöner” – som en rättfärdigande av dess aktiepolicy, medan det helt vilseledande är att denna politik inte används i Minnesota.

För det andra är jag nej Robert Irvine, men att berätta för dina kunder att du ska börja debitera dem mer eftersom de är för stora för att tippa rättvis kanske inte är en vinnande restaurangstrategi. Säg bara. Som tidigare restaurangarbetare är jag stolt över att vara en generös och rättvis tippare, och implikationen att jag inte kan lita på detta ansvar passar mig inte bra.

Slutligen, om Broders inte känner att restaurangarbetare på baksidan tjänar tillräckligt med pengar, finns det en lösning på det: betala dem mer. Denna åtgärd kräver inga tillägg eller offentliga föreläsningar om systemisk förtryck. Det kräver bara att restaurangen driver ett effektivt och lönsamt företag som gör det möjligt för dem att betala arbetstagare en lön som de anser är rättvis och ”livlig”.

Du kan läsa resten av Miltimores värdefulla verk här.

Luther Ray Abel är veteran från US Navy och går på Lawrence University. Han är en återvändande sommarredaktör på Nationell granskning.Posted By : angka keluar hk