Lifestyle

Se alla företag som Disney äger samlas på en enda enorm karta

Har du någonsin tagit ett steg tillbaka och verkligen tänkt på hur förbluffande stor Disney har blivit? När jag var ung var allt som “Disney” representerade nöjesparker och animerade långfilmer.

Men under de senaste decennierna har Disney blivit ett konglomerat med få, om några, lika. Disney är ett av de största medieföretagen i världen, och även om du har ett intresse för mediavärlden kanske du fortfarande inte har ett fullständigt grepp om hur långtgående Disney-imperiet har blivit.

På hälarna av förvärvet av det 21: a århundradet Fox har nätet av företag som nu ägs helt eller delvis av Disney gått från svimlande till helt överväldigande. För att hjälpa oss sortera igenom allt, TitleMax har sammanställt en infografik som försöker samla ihop varje egendom som Disney har förvärvat eller skapat genom åren. Avengers: Endgame (en Disney-film) sägs vara över tre timmar lång, men att sortera igenom hela kartan kan faktiskt ta längre tid än så. Du kan klicka på bilden för att få en bättre bild:

Utanför Marvel och Fox äger Disney Lucasfilm (och Stjärnornas krig franchise), ABC, ESPN, Touchstone Pictures, Pixar och kabelkanaler som A&E, The History Channel och Lifetime. Tänk bara på hur genomgripande alla dessa märken är i ditt liv, eller livet för människor du känner. Om du inte bor ute i skogen utan elektricitet, finns det en mycket god chans att Disney spelar en viktig roll i dina konsumtionsvanor för underhållning.


Posted By : data hk