Business

Sekretess är en mänsklig rättighet, såvida du inte bor i Kina

Apples chefer som VD Tim Cook vill ofta upprepa vad som har blivit ett slags mantra i företaget såväl som under offentliga evenemang som veckans årliga utvecklarutställning, WWDC 2021: Namnlösa: Sekretess är en “mänsklig rättighet” och det så mycket som möjligt kommer iPhone-tillverkaren att integrera integritet i kärnan i sin expanderande sortiment av produkter och tjänster.

Men denna mänskliga rättighet, baserad på företagets handlingar, verkar inte sträcka sig till Folkrepubliken Kina. Det senaste exemplet på detta framgick faktiskt av en viktig ny Apple-integritetsfunktion som tillkännagavs under veckans utvecklarkonferens. Den funktionen är Apples nya så kallade “privata relä”, en iOS 15-funktion som maskerar webbsurfning hos internetanvändare från internetleverantörer och annonsörer, och spårar säkert med den högprofilerade nya annonsen som Apple just lanserade som en del av sin ” Integritet. Det är iPhone ”annonskampanj. I den annonsen ser vi en visualisering av en iPhone-ägare som hindrar alla läskiga trackers och snoops från att följa honom runt. Det är ganska underhållande, övergripande och sammanfattar prydligt Apples beundransvärda engagemang för att inte vara så invasiv och integritetsutsvävande som de flesta andra tekniska giganter du kan peka på. Inte nämnt är dock alla undantag som Apple hugger ut för Kina – där Apple får nästan 15% av sina intäkter och där företaget accepterar otrevliga kompromisser för att hålla sig i goda nådar för landets totalitära, kommunistiska regim som bedriver folkmord , bland annat.

Dagens bästa erbjudande Koka perfekt biff och kyckling varje gång med det här fantastiska Amazon-fyndet – nu till salu! Listpris:39,99 USD Pris:$ 31,99 Du sparar:$ 8,00 (20%) Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision

Det är verkligen ingen överraskning att en funktion som Apples privata relä inte skulle vara tillgänglig i det land som styrs av ett gemenskapsparti som använder en hisnande expansiv övervakningsapparat för att inte bara hålla koll på sina medborgare utan övervaka allt de gör online. Här är lite om hur den nya privata reläfunktionen fungerar:

I grund och botten skickas webbtrafik först till en Apple-kontrollerad server. Vid den tiden avlägsnas trafiken från en identifierande IP-adress innan den dirigeras vidare till en annan tredjepartsstyrd server där en tillfällig IP-adress tilldelas innan trafiken skickas vidare till sin destination. Denna inställning döljer både användarens identitet och de webbplatser de besöker från Apple, vilket inte heller gör denna funktion tillgänglig på följande platser utöver Kina: Vitryssland, Egypten, Turkmenistan, Kazakstan, Saudiarabien, Uganda, Colombia , Sydafrika och Filippinerna.

Detta är en viktig skillnadspunkt för närvarande mellan Apple och Facebook, vars tidigare säkerhetschef chippade Apple på Twitter den här veckan för sin inställning till integritet gentemot Kina. Facebook, bör det noteras, fungerar inte i Kina idag, till skillnad från Apple, även om det sociala nätverket ofta är ett mål för Apples vrede över integritetsbrott. Så långt som Facebook håller sig utanför Kina är det dock inte för att inte försöka, för Facebooks VD Mark Zuckerberg skulle börja göra affärer i morgon i landet om regeringen där tillät det. Men för tillfället står skillnaden.

I ett framträdande tal tidigare i år med fokus på integritet, varnade Cook för att alltför många intrång från privata företag såväl som regeringar riskerar att beröva oss ”friheten att vara mänsklig”. Bara några månader senare, The New York Times publicerade ett djupdyk i de kompromisser som Apple har gjort i Kina, inklusive information om datacenter i landet där ”kinesiska statsanställda fysiskt hanterar datorerna. Apple övergav krypteringstekniken som de använde någon annanstans efter att Kina inte tillät det. Och de digitala nycklarna som låser upp information på dessa datorer lagras i de datacenter som de är avsedda att säkra. ”

Det är en påminnelse om den ständigt så små skillnaden mellan kompromiss – som allmänt betraktas som en bra sak – och att överge ens principer så mycket att det slutar, ja, komprometterat.

Dagens bästa erbjudande Koka perfekt biff och kyckling varje gång med det här fantastiska Amazon-fyndet – nu till salu! Listpris:39,99 USD Pris:$ 31,99 Du sparar:$ 8,00 (20%) Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision


Posted By : pengeluaran hk