Home & Property

Storbritannien står inför en brist på säsongsarbetare i jul

Storbritannien står inför en brist på säsongsarbetare i jul, eftersom jobbjägare undviker tillfälligt arbete mitt i ett “överflöd” av roller, hävdar ny forskning.

Enligt jobbwebbplatsen Faktum är att från och med den 1 oktober minskade andelen jobbsökningar efter säsongsroller med 27 procent jämfört med samma tid 2019 och 33 procent under 2018 års nivå.

“Eftersom detaljhandlare och logistikföretag redan varnar för att leveransbrist kan leda till tomma hyllor i jul, avslöjar vår analys precis vad arbetsgivare som förlitar sig på säsongspersonal är emot”, säger Jack Kennedy, brittisk ekonom på Indeed.

Sökarnas “brist” kommer eftersom arbetssökande fortfarande är “bortskämda med val”, med landet som har rekord 1,2 miljoner lediga platser under de tre månaderna till oktober, enligt Indeed.

Går ned: Antalet brittiska arbetare som söker säsongsjobb har minskat

Många arbetsgivare är särskilt desperata efter att fylla matserver- och säljassistentroller. Personliga roller utgör för närvarande cirka 45 procent av säsongens lediga platser, sade Indeed.

Detaljhandels- och försäljningsarbetare kan vara bland de mest efterfrågade arbetarna för säsongsroller, men säsongsförare och lagermedarbetare är också mycket eftertraktade eftersom konsumenterna fortsätter att handla online.

På tal om This is Money sa en talesman för Indeed att de flesta säsongsjobb som erbjuds hade löner mellan £ 10 och £ 20 i timmen. Men ett jobb för en jultomte -skådespelare är villig att betala den framgångsrika sökanden £ 100 i timmen.

Arbetssökandes intresse för juljobb är nu bara cirka 11 procent högre än det var i oktober 2020, då den andra vågen av coronavirus var i full gång. ‘Förra årets siffra hölls exceptionellt låg av en andra våg av pandemin som tvingade till att en stor del av ekonomin stängdes.’

Amazon vill anställa 20 000 säsongsarbetare i jul, med blivande personal som uppmuntras att ta virtuella rundturer för att se hur det är att arbeta bakom kulisserna hos nätbutiken.

Pay for Operations-roller börjar med minst £ 10,00 per timme och stiger till £ 11,10 i timmen i vissa delar av Storbritannien för alla heltids-, deltids-, tillfälliga eller säsongsbetonade roller i Amazons uppfyllelsecentra, sorteringscenter och leveranser stationer, sa gruppen.

En talesperson för Amazon sa: “Vi förbereder året för högsäsongen och våra säsongsanpassade medarbetare spelar en integrerad roll för att hjälpa oss att leverera en exceptionell upplevelse för våra kunder.”

Anställningsresa: Amazon vill fylla 20 000 säsongsjobb över hela Storbritannien i jul

Anställningsresa: Amazon vill fylla 20 000 säsongsjobb över hela Storbritannien i jul

Efterfrågad nu: Ett diagram från Indeed som visar hur efterfrågan på personliga säsongsroller har förändrats

Efterfrågad nu: Ett diagram från Indeed som visar hur efterfrågan på personliga säsongsroller har förändrats

Brist som är symptomatiskt för bredare problem

Många experter tror att ökningen av arbetsgivarnas efterfrågan på säsongsarbetare kommer att öka den befintliga personalbristen i ett antal sektorer.

Med bara ett exempel tvingar den globala bristen på HGV -förare nu sjöfartsjättar att avvika från Felixstowe -hamnen, vilket innebär mer brist i butiker i Storbritannien.

Verkligen Mr Kennedy, sade: “På vissa sätt har arbetsmarknaden blivit ett offer för sin egen framgång.”

Han tillade: “Arbetssökande är för närvarande bortskämda med val, och våra realtidsdata visar att de är mindre intresserade än vanligt av säsongsbetonade juljobb.

Lauren Barnett är grundaren av Home Hospitality

Lauren Barnett är grundaren av Home Hospitality

‘Med kandidatsökningar efter juljobb fortfarande ner ungefär en tredjedel jämfört med var de befann sig vid denna tidpunkt 2018 och 2019, håller utbudet av människor helt enkelt inte med i arbetsgivarens efterfrågan.

– Det uppstår brist på arbetskraft i hela ekonomin, både av arbetsgivare som söker permanenta rekryter och av dem som vill ha tillfälligt anställda.

‘Det finns fortfarande tid för saker att förbättras, men när vi närmar oss julens högsta rekryteringssäsong är pressen särskilt smärtsam i de delar av detaljhandeln som är beroende av jul för huvuddelen av sin försäljning.

‘För dem är risken för tomma personalrum lika stor som risken för tomma hyllor.’

Lauren Barnett, grundare av Home Hospitality, sa att personalbrist i företag som restauranger, kaféer och hotell skulle “förvärras” under julperioden.

Hon tillade: “Restauranger försöker för närvarande frenetiskt skilja sig från konkurrenterna när det gäller rekrytering, med vittiga jobbinlägg på Instagram, hänvisningsavgifter till deras personal för att rekommendera sina vänner, ett stort antal nya förmåner och fördelar, tillsammans med många andra åtgärder.

Men de kämpar alla för samma grupp människor. De få som just nu letar jobb i vårt nätverk frågar alla vad jul- och nyårets öppettider är, för de vill veta att de inte behöver jobba alls under den tiden. ‘

Kate Nicholls är verkställande direktör för UKHospitality

Kate Nicholls är verkställande direktör för UKHospitality

“De restauranger som stänger helt under den perioden skriker det från hustaken och gör det därför bättre än de flesta med rekrytering.”

Kate Nicholls, verkställande direktör för UKHospitality, berättade This is Money: ‘Hospitality -företag drabbas av en perfekt – men växande – storm av arbetskraftsbrist, avbrott i utbudet och eskalerande mat- och nyttokostnader.

‘Ännu mer än vanligt kommer denna jul att bli en avgörande handelsperiod för pubar, barer, restauranger och andra arenor, som kämpar på vägen till återhämtning efter 18 månaders covid.’

Ms Nicholls tillade: “Vi vill desperat att hemodlade talanger ska fylla lediga roller, men det händer inte över en natt.

”Vi samarbetar med regeringen om hur vi ska uppnå denna ambition, genom att främja karriärer och utbilda den inhemska arbetskraften. Att förbinda sig till en långsiktig mervärdesskattesats på 12,5% för gästfrihetssektorn kommer att hjälpa till att skydda återhämtningen och göra det möjligt för företag att växa och investera mer i sin personal. ‘

En talesman för ManpowerGroup berättade This is Money: ‘När vi jämför våra sökande med siffror före pandemi (2019) har vi inte sett en minskning av arbetstagarna, utan en ökning av lediga platser.

‘Efterfrågan är stor inom logistik- och distributionssektorn med tillväxten av onlineshopping och förändringar i konsumenternas preferenser.

“Denna sektor är inte till skillnad från andra i Storbritannien, 77% av alla arbetsgivare står inför talangbrist, men krispunkten med logistik tar tid före semesterperioden. Med ökad efterfrågan på säsongsarbetare måste arbetsgivare leta efter nya talangpooler för att stoppa luckorna. ‘

Lediga platser nådde ytterligare ett rekordhögt antal på 1,2 miljoner förra månaden då postbrist på arbetskraftsbrist ökade lönerna och gav upphov till inflationsskräck.

Antalet tillgängliga tjänster ökade igen trots att arbetslösheten fortfarande låg långt över nivån innan Covid slog till – även om den sjönk 0,4 procentenheter under kvartalet till augusti.

Vissa länkar i den här artikeln kan vara anslutna länkar. Om du klickar på dem kan vi tjäna en liten provision. Det hjälper oss att finansiera This Is Money och hålla dem fria att använda. Vi skriver inte artiklar för att marknadsföra produkter. Vi tillåter inte att någon kommersiell relation påverkar vårt redaktionella oberoende.

Posted By : togel hari ini