PC Culture

Talar Black Lives Matter Global Network Foundation verkligen för BLM-rörelsen?

Människor protesterar till stöd för “Black Lives Matter” i New York, NY, 30 juni 2020. (Carlo Allegri / Reuters)

Som svar på det här inlägget skriver några läsare in och observerar att Black Lives Matter, rörelsen, är större än och inte alltid helt i linje med BlackLivesMatter Global Network Foundation. BLM Global Network Foundation driver Instagram-kontot som publicerade sitt uttalande om Kuba, och lade all skuld för Kubas problem på USA: s embargo och sa ingenting om regimens agerande mot oliktänkande. (Tänk på att de flesta av resten av världen, inklusive många amerikanska allierade, handlar med Kuba. Embargoet är mindre effektivt än vad dess förespråkare hävdar och mindre brutalt än vad kritikerna hävdar.)

Som Capital Research Center sammanfattade:

BLM Global Network Foundation började 2020 som ett finansiellt sponsrat projekt av Thousand Currents, en 501 (c) (3) ideell organisation som hade tjänat som sin sponsor sedan 2016. Men som CRC först rapporterade i juli överfördes sponsringen till Tides Center , en av en grupp relaterade ideella organisationer till vänster i centrum som hade sammanlagda intäkter från 2019 över 800 miljoner dollar. Ännu mer intressant är kanske en Associated Press-rapport från februari 2021 som avslöjar att BLM Global Network Foundation hade fått sin egen IRS-skattebefriade status i december 2020. Detta innebär att det framöver kommer att krävas att lämna in blankett 990 med IRS.

(Observera att Black Lives Matter Global Network Foundation är annorlunda och skiljer sig från Black Lives Matter Foundation.)

Konservativa bör inte snabbt avfärda argumentet att Black Lives Matter Global Network Foundation inte korrekt återspeglar åsikterna från den bredare Black Lives Matter-rörelsen. Tillbaka 2009-2010 fanns det många organisationer som märkte sig “Tea Party” och hävdade att de talade för den riksomfattande rörelsen. . . även om gruppernas ledares åsikter inte nödvändigtvis återspeglade den bredare rörelsens åsikter. Som en advokat för kampanjfinansiering avslutade 2016, “degenererade det spontana upproret som skakade det officiella Washington till en form av ett pyramidschema som överförde tiotals miljoner dollar från landsbygdens, fattigare sydländare och mellanvästern till bicoastala politiska agenter.” När du har en bred, populär rörelse kan nästan vem som helst dyka upp och hävda att de talar för en rörelsens räkning.

Som sagt, om de som tänker på sig själva som medlemmar i Black Lives Matter-rörelsen tror att BLM Global Network Foundation-uttalandet om Kuba var felaktigt och försummat avskyvärda polismissbruk på Kuba. . . det skulle nog vara en bra idé att komma ut och säga det.


Posted By : angka keluar hk