Sports

Team GB vinner triathlon blandad stafett för sjunde guldmedaljen i Tokyo OS

G

reat Storbritannien tog sitt sjunde guld i Tokyo -OS med seger i en spännande inledande OS -blandad stafett.

I ett fängslande spel med katt och mus överlistade Alex Yee Frankrikes Vincent Luis i loppet till linjen och en guldmedalj med lagkamraterna Jonny Brownlee, Georgia Taylor-Brown och Jess Learmonth.

För Brownlee var det äntligen guld på hans tredje OS efter att ha vunnit brons i London 2012 och sedan silver bakom bror Alistair, som inte lyckades ta sig till Tokyo -laget, i Rio.

Yee hade tagit över från den individuella silvermedaljören Georgia Taylor-Brown på sista sträckan, men ett blåsigt dopp och en stark start på cykelbenet av Luis tätade klyftan.

Luis riskerade att dra sig undan på två hjul men Yee höll fast för att låta dem stå jämna i slutet av cykeln. Men Lee hade en häpnadsväckande bra övergång, kom rakt in i löpsteget för att ta bort Luis för ett guld att lägga till sitt silver tidigare i veckan.

Jess Learmonth hade gett kvartetten bästa möjliga start på loppet när hon passerade linjen framför.

Hennes simning har alltid varit hennes forte, ofta svikit av löpbenet, men hon matchade amerikanska Katie Zaferes i slutet av etapp ett. Så mycket hade hon investerat i den två kilometer långa löpningen, hon var tvungen att tas bort i rullstol.

Etapp två för Jonny Brownlee var mindre dramatisk men inte mindre imponerande när han kämpade om ledningen med USA, Nederländerna och Tyskland.

Taylor-Brown hade drabbats av en punktering i det enskilda evenemanget men lyckades stanna kvar i sadeln efter silver. Det fanns inga sådana problem eftersom hon överlämnade till Yee med en fördel på 20 sekunder plus på den sista etappen.

Yees lagkamrater och brittiska supportpersonal såg nervöst på sista avsnittet men de behövde inte ha oroat sig eftersom han producerade en körning som var mycket mer mogen än hans 23 år skulle föreslå.

Posted By : togel hari ini hongkong yang keluar