Businessz

Uptime: appen “kunskapshackning” som gör en flytt till staden

H

har du någonsin haft den hemska tanken att det inte finns tillräckligt med tid att lära sig ens en bråkdel av vad du hoppades på i livet?

Enter Uptime, en London-baserad utbildningsapp som lanserades förra året och stöds av YouTubes grundare Chad Hurley, tidigare Tesco-vd Terry Leahy och The Hut Group-styrelseledamot, Bill Currie.

Appen, som hittills har samlat in cirka 14 miljoner pund, kombinerar snabbt fungerande AI och mänsklig skicklighet för att skapa fem minuters “kunskapshack” om allt från Sokrates och fysik till de senaste dokumentärerna.

Hackarna destillerar viktiga idéer och insikter från några av världens bästa böcker och kurser, och handlar om att titta, läsa och lyssna. Titlarna sträcker sig från NYT -storsäljare till arbeten om hur man har bra sex, allt kondenserat till fem minuter.

Tanken är att låta dig lära dig i luckorna, göra mer kunskap tillgänglig och smältbar.

Uptime erbjuder för närvarande cirka 1 500 “hack” och har klockat 150 000 nedladdningar. Sedan lanseringen av ett premiumbetalt prenumerationserbjudande i april har det sett 75 000 användare, inklusive 3 000 prenumeranter.

Skönhetsföretagaren och Kardashian-kompisen, Huda Kattan, är också en investerare i den Battersea-baserade appen, medan de senaste fansen inkluderar Lily Cole

/ PA

Appens grundare, serieinvesterarna Jamie True och Jack Bekhor, och tidigare YouTube -chefen och BBC -journalisten Patrick Walker, vill nu expandera till företagsvärlden.

Grundarna berättade för standarden att de för närvarande diskuterar med flera företag i FTSE 100 -storlek om hur de kan använda appen för att snabbt kunna utbilda sin personal – särskilt om mångfald och inkludering i en värld där företagskulturen blir allt viktigare för både anställda och investerare.

Det är sant att en serieentreprenör som grundade sitt första företag som 17 -åring hävdar att företagsutbildningsmarknaden är en “enorm kommersiell möjlighet”.

Han noterade forskning som visar att 50% av alla brittiska företag fortfarande inte har någon kompetensutvecklingsstrategi på plats.

”Vi tror att det kommer att bli en enorm framgång. Många av de företag vi pratar med är listade …. De säger också, “om det är i ett slutet område, kan du” hacka “vår årsrapport och alla våra workshops också för våra anställda? ‘ Ingen har gjort det förut. Traditionell [corporate] lärande och utvecklingsplattformar handlar om en bock. “

Appens hackar innehåller de senaste titlarna för mångfald och inkludering. Företag är intresserade av att samarbeta med Uptime, för om deras ledare hänger med i en föränderlig värld kommer de att fatta bättre beslut, sa True.

Teamets mål på medellång sikt är för 750 000 betalade användare, men det slutliga målet är att bli ett hushållsnamn på Spotify-nivå som Google gillar som partner.

True och Bekhor tjänade miljoner när de sålde sitt Work Angel Technology -företag 2016, och deras dröm nu är att skapa ett företag som har en varaktig inverkan i världen.

“Det viktigaste som drev oss är att vi ville kunna göra något som förbättrade människors liv på ett meningsfullt sätt. Det var vad den ursprungliga uppkomsten av Uptime var”, sa Bekhor.

”Vi sa alla individuellt till varandra att nästa sak vi gör måste vara så effektfull och meningsfull att en nivå 1 – en Google eller en Amazon – skulle vilja samarbeta med oss ​​en dag. Att det skulle vara i den skalaen, “tillade True.” Vi vill få det till den nivån där du kan påverka så många människor. ”

Teamet hävdar att Uptime skiljer sig från pedagogiska appkonkurrenter på grund av dess AI-baserade tekniks förmåga att både hjälpa till att välja vilka “hack” som ska skapas, och för att snabbare sikta på internet och kondensera takeaways från ett arbete till 10 000 ord.

Uptime använder sedan fjärrarbetande expertredaktörer för att kondensera detta till ett hack på 1200 ord för användare att smälta. En tidigare chef för TED Ed leder redigeringsprocessen.

“Vi vet exakt vad som dyker upp och var folk släpper … Vi kan justera i farten med det här formatet,” sa Walker.

Användare idag är främst baserade i USA och Storbritannien, och snedställs mot män i åldern 18-35 år. Den mest åtkomliga kategorin är mindfulness, och användare slutför cirka två “hack” per session och spenderar cirka 10 minuter på appen.

Grundarna tittar nu också på “hacking podcasts” och planerar att expandera till att erbjuda hackar på flera språk.

Teamet använde vänner och kontakter som initiala investerare och har samlat in tillräckligt med pengar för att få dem genom nästa utvecklingsstadium. De planerar sedan att göra en brorunda eller en serie A i början av nästa år, som sannolikt kommer att vara öppna för nya investerare.

“Vi säger alltid” det här är den stora “”, sa True. “Det finns så många saker på väg att komma in i pipelinen att vi bygger för att ta det till nästa nivå.”

Posted By : data pengeluaran hk