Sports

Välsignelse Okagbare: nigeriansk sprinter misslyckas med drogtest, avstängd från OS i Tokyo

N

den igeriska sprinteren Blessing Okagbare har avstängts efter att ha misslyckats med ett drogtest, bara timmar innan damernas 100m olympiska final.

Okagbare hade kryssat till förstaplatsen i sitt 100m preliminära lopp, och hade fått möta mot Team GB: s Dina Asher-Smith i dagens semifinal.

Men nigerianern testade positivt för humant tillväxthormon (HGH) i ett prov som togs under ett konkurrensprov den 19 juli och är nu avstängd från Tokyo Games.

I ett uttalande från Athletics Integrity Unit stod det: ”AIU har tillfälligt avbrutit Blessing Okagbare i Nigeria, med omedelbar verkan efter att ett ur konkurrensprov som samlats in från sprinteren testats positivt för humant tillväxthormon, ett förbjudet ämne på WADA 2021 förbjudet Lista.”

Det WADA-ackrediterade laboratoriet som analyserade provet meddelade AIU om det negativa analytiska fyndet vid halvdag CET på fredagen.

”Idrottaren meddelades om det negativa analytiska fyndet och om hennes tillfälliga avstängning i morse i Tokyo. Hon var planerad att delta i semifinalen på 100 meter damer i kväll. ”

“AIU kommer inte att kommentera denna fråga i nuläget.”

Posted By : togel hari ini hongkong yang keluar